През зимата на 2013 г. Сю Скот вече бе организирала

...
През зимата на 2013 г. Сю Скот вече бе организирала
Коментари Харесай

Лекари използваха успешно имунотерапия срещу рак на маточната шийка

През зимата на 2013 година Сю Скот към този момент бе провела погребението си. Тя бе на 36 години и метастазите на рака на маточната шийка се развиваха бързо в организма й. Химиотерапия, радиотерапия, интервенции - всички опити да се спре развиването на заболяването се бяха провалили. Ракови формирания се бяха появили в черния дроб и дебелото черво. За Сю обаче имаше още един късмет - пробни проби в медицински център на Националните здравни институти на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

В този център лекари се пробват да заменят имунните системи на пациенти с левкоцити (бели кръвни телца), които са програмирани да нападат тумори, свързани с излъчвания по сексуален път човешки папиломавирус. Няколко месеца по-късно туморите в организма на Сю изцяло изчезнали. От 5 години тя е в цялостна ремисия. Лекарите я считат за излекувана, добавя Българска телеграфна агенция.

"Най-голямото ми задоволство е, че давам очаквания на други хора ", сподели Сю, която е сътрудник по недвижимите парцели във Вашингтон и се занимава също с щедрост. Клиничните опити, в която тя взе присъединяване, реализираха пробив в битката с рака. За пръв път бе потвърдено, че имунотерапията, за която е известно, че е ефикасна против левкемия и рак на кожата, може да се употребява и против рак на маточната шийка.

Излекуването на Сю също така докара лекарите до ненадейно изобретение, което ще даде опция да се води битка с други типове тумори. "Извлякохме от организма й ДНК секвенция, която може да бъде вкарана във всевъзможни кафези, с цел да нападат рака по същия метод ", означиха учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР