През юни 2023 г. общият показател на бизнес климата запазва

...
През юни 2023 г. общият показател на бизнес климата запазва
Коментари Харесай

През юни бизнес климатът в България запазва равнището си от предходните месеци

През юни 2023 година общият индикатор на бизнес климата резервира почти нивото си от предходния месец (фиг. 1), като усъвършенстване е записано само в търговията на дребно.

Фиг. 1. Бизнес климат - общо

Промишленост

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ остава на равнището си от май. Според промишлените бизнесмени има известно понижение на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с по-неблагоприятни упования за активността на предприятията през идващите три месеца.

Основните усложнения за предприятията не престават да са свързани с несигурната икономическа среда и дефицита на работна мощ, като през последния месец се следи намаляване на отрицателното влияние на първия фактор.

По отношение на продажните цени в индустрията прогнозите на мениджърите са за леко покачване, макар че преобладаващата част от тях плануват те да запазят своето ниво през идващите три месеца.

Строителство

През юни съставният индикатор „ бизнес климат в строителството “ понижава с 2,3 пункта, което се дължи на неподходящите оценки и упования на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР