През януари изтича срокът на голяма част от годишните електронни

...
През януари изтича срокът на голяма част от годишните електронни
Коментари Харесай

Купете винетка за 2021 г. онлайн на Vinetki.bg

През януари изтича срокът на огромна част от годишните електронни винетки. До по кое време е валидността им всеки може да, необходим е единствено регистрационния номер на автомобила. Нова винетка за 2021 година може да се закупи до 30 дни преди датата на активирането ѝ отново от същата платформа.
могат да се купят в три лесни стъпки. Избира се вида на транспортното средство – автомобил под 3.5 или каравана/ремарке. Втората стъпка е типа на винетката и начална дата на валидността ѝ – годишна за 97 лева, тримесечна за 54 лева, месечна за 30 лева, седмична за 15 лева, уикенд за 10 лева Третата стъпка е заплащането, което става с банкова карта, а квитанция за закупената винетка се получава на предоставения е-мейл. Има опция за закупуване на по-голяма брой винетки с едно заплащане, както и условия за заплащане по банков път.

Регистрационния номер на транспортното средство би трябвало да се вкарва с основни букви, без период, тире и точка. Системата позволява потреблението и на кирилица, и на латиница, при изискване, че същите изцяло подхождат на регистрационния номер. Проверката преди и след заплащане подсигурява, че транспортното средство е с платена пътна такса. На контролните органи не е нужно да се показва квитанция за закупена винетка, тъй като контролът се реализира посредством инспекция по регистрационния номер в централната електронна тол система.

Ако потребителите основат собствен профил като се записват на уеб страницата, ще могат да закупуват винетки без да е нужно да попълнят всякога данните на автомобила. В персоналния профил автоматизирано се резервират разписките за заплатените винетки и история на всички покупки със съответните регистрационни номера. Получават се и вести за идно приключване на валидността и друга потребна информация.
Вече две години на и не е належащо посещаване на търговски обект за продажба. От януари 2019 година хартиените винетки бяха сменени от електронни, като „ Интелигентни трафик системи “ АД първи вкараха тази услуга, разработвайки като сигурна уеб основана платформа за възнаграждение на пътни такси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР