През втория ден от работата на тридесет и седмото Общо

...
През втория ден от работата на тридесет и седмото Общо
Коментари Харесай

Общото събрание на НСОРБ избра ръководни органи

През втория ден от работата на тридесет и седмото Общо заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) пред делегатите приказва заместник-министърът на районното развиване и благоустройство Ангелина Бонева.

Има закъснение в осъществяването на оперативните стратегии 2021-2027 година и в Националния проект за възобновяване и резистентност (ПВУ). Опитваме се да преодолеем забавянето, сподели тя.

По отношение на санирането на жилищните блокове зам.-министърът уточни, че е подходила с огромна доза подозрение към безплатното саниране. Това е и повода да въведем машинна оценка от първия стадий на програмата по ПВУ. Тя не е съвършена, само че е справедлива, сподели още Бонева.

По думите ѝ, с цел да се покрият потребностите, са нужни 4 милиарда лв.. През март месец започваме с договарянето на плановете, които са минали и машинна и ръчна оценка и ще отговорим на всяка тъжба, сподели още Бонева и добави, че ще продължат да търсят финансиране за всички подготвени планове. 

Използвайте Българска телеграфна агенция за безвъзмездна платформа за всички свои известия от общините, съдействайте на кореспондентската мрежа за обективно отразяване, участвайте във форумите в националните пресклубове на Българска телеграфна агенция, призова генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев пред делегатите на 37-ото Общо заседание на сдружението на общините в България. 

Българска телеграфна агенция е към този момент със свободен достъп и не чака от общините абонаменти за приемане на излъчвания с вести, заплащане за издание на известия или реклами, каквато процедура имаше допреди три години. Новините на Българска телеграфна агенция са единствено обстоятелства без оценки и постоянно с явен източник, съобщи Вълчев. 

Той  подчерта, че организацията продължава да развива кореспондентската си мрежа в страната и означи, че кореспондентите на Българска телеграфна агенция отразяват обективно събитията. Генералният шеф на Българска телеграфна агенция означи, че организацията е почнала план за снимане на България, като в границите на четири години ще бъдат снимани всички над пет хиляди обитаеми места през четирите сезона, по общ модел със знаковите места. По думите му това ще разреши съответно модерно поясняване на новините от всички медии, само че и ще остави фотопамет за България през 20-те години на XXI век. 

По време на втория ден от 37-ото Общо заседание на НСОРБ бяха определени съставите на   Управителния и Контролния съвет за мандат 2023 – 2027 г.  Членовете на управителните органи бяха определени посредством скрито гласоподаване на номинираните, в което се включиха всички делегати.  всички делегати на форума са се присъединили. Представители в управителния орган имат общините от всички региони в страната. За първи път кметовете на четирите най-големи града в страната влизат в управлението на НСОРБ. 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше избран отново за трети мандат за ръководител на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България за мандат 2023 – 2027 г. За председателското място имаше две кандидатури, тази на кмета на Община Велико Търново и на кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Делегатите гласоподаваха и за ръководител на Контролния съвет, за това място имаше единствено една кандидатура и тя е на кмета на Община Сърница Неби Бозов. 

Следва цялостният лист с членове на Управителния съвет: 

Атанас Стоилов – кмет на община Аксаково

Белгин Шукри – кмет на община Исперих

Благомир Коцев – кмет на община Варна 

Васил Терзиев – кмет на Столична община

Георги Димитров – кмет на община Карнобат 

Даниел Панов – кмет на община Велико Търново

Димитър Бръчков – кмет на община Петрич

Димитър Николов – кмет на община Бургас

Добрин Добрев – кмет на община Разград

Донка Михайлова – кмет на община Троян

Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово

Ерол Мюмюн – кмет на община Кърджали

Златко Живков – кмет на община Монтана

Ивайло Симеонов – кмет на община Елин Пелин

Иво Димов – кмет на община Димитровград

Калин Каменов – кмет на община Враца

Константин Костов – кмет на община Николаево

Костадин Димитров – кмет на община Пловдив

Мадлена Бояджиева – кмет на община Тетевен

Мердин Байрям – кмет на община Върбица

Павел Михайлов – кмет на община Родопи

Радослав Ревански – кмет на община Белица 

Станислав Владимиров – кмет на община Перник

Следва цялостният лист с определените членове на Контролния съвет:

Васко Стоилков – кмет на община Сливница

Георги Георгиев – кмет на община Дългопол

Неби Бозов – кмет на община Сърница

Проф. Христо Христов – кмет на община Шумен

Стефан Тихолов – ръководител на Общинския съвет в Ловеч

В днешния ден от Общото заседание на НСОРБ беше показан и признат доклад на активността за 2023г. Зам.-председателят на УС и кмет на община Троян Донка Михайлова показа Програма за активността на сдружението за 2024г. Тя уточни част от акцентите в главните посоки, към които ще се стреми НСОРБ през 2024г. Един от акцентите ще бъде реализирането на планове с национално и европейско финансиране. Друг фокус беше подложен върху промени в законодателството, разпространение на модели за промяна на бюджета и данъчната система.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР