През втория ден от новата седмица над по-голямата част от

...
През втория ден от новата седмица над по-голямата част от
Коментари Харесай

Дъжд в първия ден на астрономическата пролет

През втория ден от новата седмица над по-голямата част от страната ще доминира раздрана висока облачност, която към обед ще се вплътнява. Следобед и през нощта против сряда над Западна и Централна България ще паднат и обилни по количества превалявания.

Очакваните оптимални температури ще се покачат и преобладаващите им стойности ще са сред 16-20°С. По-ниски ще се задържат над Югозападна България – до 15-17°С. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Предупреждение за неприятно време

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за предстоящо неприятно време, годни за вторник, 21 март:

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, само че интензивни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на обособени места над посочените региони ще са обилни по количества.На обособени региони на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Времето в София

През нощта против вторник ще доминира раздрана облачност. През втория ден от новата седмица над столицата ще доминира раздрана висока облачност, която към обед ще се вплътнява. Следобед и през нощта против сряда над София паднат и обилни по количества превалявания.

Минималните температури ще са към 3°С, а оптималните – ще са едвам към 15-17°С.

Времето по планините

До обед времето по планините ще бъде най-вече с раздрана висока облачност. Следобед ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд. Над 1900 метра – и от сняг.

Ще духа до слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°C, на 2000 метра - към 2°C. Повишава се рискът от лавини!

Времето по Черноморието

В утринните часове ще има условия за ниска облачност, само че с наклонност да се раздра. Следобед ще доминира раздрана облачност, по-значителна по северното Черноморие, където ще превали и слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток.

Максималните температури ще бъдат сред 11°C и 14°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 7°-9°C. Вълнението – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

Времето на полуострова ще се утежнява. Над западните и централни региони от полуострова ще е най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд.

В утринните часове в затворените котловини ще има условия и за слани. Температурите на полуострова ще се покачват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР