През втората половина на седмицата се очакват снеговалежи, силни ветрове

...
През втората половина на седмицата се очакват снеговалежи, силни ветрове
Коментари Харесай

Снеговалежите отслабват, но застудяването продължава

През втората половина на седмицата се чакат снеговалежи, мощни ветрове и ниски температури
Снеговалежи денем се чакат в северната половина на страната и някои региони към Стара планина, включително и София. Около обяд обаче облаците в някои западни региони ще се раздерат. Ще се задържи най-вече облачно, но валежите ще стартират да понижават и да стопират, най-късно в североизточните региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който ще основава чувство за студено време.

Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 1° и 6°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, преди обяд по северното крайбрежие с превалявания от сняг. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 2° и 5°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Преди обяд тук-там в Западна и Централна България ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра - към минус 8°.

През първата половина от новата седмица облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че единствено на обособени места, основно във вторник в планинските региони, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до сдържан, във вторник в Дунавската низина и в западната част на Горнотракийската равнина – краткотрайно  силен. Минималните температури ще се намалят и ще са най-вече сред минус 5° и 0°, а дневните ще се покачват и в сряда в множеството места ще са сред 4° и 9°.

В четвъртък вятърът краткотрайно ще се ориентира от югозапад и дневните температури в Източна България ще доближават 10°-12°. Облачността от запад ще се усилва и вплътнява и след обяд в Западна България ще завали, изначало дъжд. Вятърът още веднъж ще стане северозападен, температурите бързо ще се намаляват и дъждът ще минава в сняг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР