През цялата история опитите на обикновените смъртни да проникнат във

...
През цялата история опитите на обикновените смъртни да проникнат във
Коментари Харесай

Учените може би най-накрая са разрешили мистерията на съзнанието – техните открития са обезпокоителни

През цялата история опитите на елементарните смъртни да обхванат във вътрешните кътчета на душата са били обсъждани като надменни. Шекспир накара Хамлет да изрази това мощно, когато се ядоса против тези, които „ биха изтръгнали сърцето на моята тайнственост “. Той упреква Розенкранц и Гилденстерн, че се пробват да го играят като на някакъв инструмент, вместо да го третират като човешко създание. „ Колко неподобаващ нещо ме правиш “, укорява го той.

Днес няма такива табута. Хамлет назовава себе си метафорично като „ този дребен орган “, само че в този момент ние вършим дисекция на себе си, като учим един доста дословен орган: мозъка. Невролозите унищожават дългогодишното разбиране, че това, което се крие надълбоко вътре, може да се види единствено от вътрешната страна.

Нова галерия в Института Франсис Крик, радостно озаглавена Hello Brain!, отбелязва това опозоряване на вътрешното светилище на душeвността, разкривайки многото способи, по които откривателите на института са повдигнали капака на мозъка.

Изследоват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР