През цялата 2019-та г. започнах да събирам информация как ще

...
През цялата 2019-та г. започнах да събирам информация как ще
Коментари Харесай

Николай Едрев: Цените за строежа на АМ Хемус са колосални, прокуратурата не иска да се разкрие истината

" През цялата 2019-та година започнах да групирам информация по какъв начин ще се изразходват средствата за Автомагистрала " Хемус ". За мен беше забавно, че " Автомагистрали " е определена без конкурс посредством ин-хаус поръчка ".

Това показа пред " ЕвроДикоФ икономистът Николай Едрев по въпроса със градежа на Автомагистрала " Хемус ".

" Ако за Автомагистрала " Хемус " схемите са ясни, занапред ще се разкриват такива и за свлачищата ", безапелационен беше той.

" Започнах проверка на направеното. Още първоначално забелязах доста проблеми, които съм докладвал на прокуратурата. Тя стартира инспекция много мудно и едвам на 3 юли 2021 година, с излизането на отчета на Сметната палата, прокуратурата внезапно прозря и се самосезира, откакто се появиха чудовищни нарушавания при публичните поръчки ", описа за той за това какво се е случило откакто е почнал работа в Министерство на регионалното развитие.

Според него прокуратурата не желае да се разкрие истината за действието на предходните управления на " Автомагистрали ", Министерство на регионалното развитие и Министерски съвет по време на управелението на Бойко Борисов.

И добави, че се надява в най-скоро време делата свързани със градежа на аутобана минат към действителна фаза.

По думите му цените за осъществяването на плана за Автомагистрала " Хемус " са колосални.

И добави, че за лотове 7, 8 и 9 на аутобана " няма скици на хартия, а са раздадени суми към 300-400 млн. лева

Той беше безапелационен, че преназначаването на двама души от остарялото управление на " Автомагистрали " в новото такова, буди извънредно съществени подозрения - Евгени Генчев и Цветан Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР