През този мандат целта е да създадем звено към Община

...
През този мандат целта е да създадем звено към Община
Коментари Харесай

Младите умове на Пловдив: Дигитализацията в полза на обществото

През този мандат задачата е да създадем звено към Община Пловдив - " хъб за свободни мозъци ", които би трябвало да намерим и запалителен по концепцията да работят за града си. Създаване на екип от хора сред общината и специалисти от сектора, с цел да дадат цялото си ноу-хау.

Вратите ни са отворени за запалянковци от всички учебни заведения и университети. Млади учени и експериментатори биха били доста потребни в основаването и потреблението на изкуствен интелект в образованието, ръководството на общинската администрация, както и в другите общински предприятия, с цел да усъвършенстваме много тежката административна работа с нови хрумвания и приложения на разнообразни софтуерни артикули “.

Това съобщи във втората част вобшино интервюза Дарик радио новият зам.-кмет на втория по величина град в страната с сектор “Европейски планове, цифровизация, бизнес развиване и обучение ” Владимир Темелков.

Като сполучлив и работещ образец в тази тенденция Темелков уточни Община София, където е прибавен изкуствен интелект за разкриване на загуби във водопреносната мрежа, показващ точна локация до сантиметър, без потребността от човешки фактор.

Въпросът за задържането на образованите младежи в Пловдив и района е от основно значение, изключително поради невъзможността на фирмите да обезпечават европейски заплати. Въпреки това, има изключения - доста компании са осъзнали, че без конкурентни хонорари няма резултати, разяснява още в ефира на Дарик зам.-кметът.

По думите му, Ковид-19 и последващата криза са помогнали за пречистване на компаниите в района, като единствено най-силните и най-големите са оживели.

„ Работодателите би трябвало да бъдат правилни, да подвигат заплатите, да не търсят подготвени фрагменти еда неподлагат хората на тествания, които не могат да преодолеят “, безапелационен е Темелков, който идва в общината от сполучливия частен бизнес.

По думите му, развиването на Тракия икономическа зона също е от значително значение за стопанската система на района.

Според Владимир Темелков, цялостната цифровизация и бистрота на всички общински услуги, в това число тези в помощ на бизнеса и вложителите, е безусловно наложителна.

Основните планове, които той изброи като предпочитани за Пловдив, са въвеждането на географска осведомителна система (ГИС) и огромно видеонаблюдение – разполагането на 2000 камери, които ще наблюдават за извършители в града. До записите ще има цялостен достъп Министерство на вътрешните работи, като ще се употребява софтуерът на полицията.

Продължението на изявлението с новият зам.-кмет на втория по величина град в страната с сектор “Европейски планове, цифровизация, бизнес развиване и обучение ” Владимир Темелков можете да чуете в на следващия ден в Обзорна стратегия на Дарик радио Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР