През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение

...
През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение
Коментари Харесай

Валери Симеонов успокоява: Туристите са по-малко, но харчат повече

През това лято броят на туристите е по-малко спрямо 2018 година, само че има растеж на приходите, успокои депутатът и водач на НСФБ Валери Симеонов след съвещание на регионалния съвет по туризъм във Варна в понеделник, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сведенията за рецесия в бранша са мощно пресилени. Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се регистрира растеж и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, сподели още Симеонов, само че не даде никакви съответни данни и интервал, за който се отнасят.

" Успокоението " от страна на някогашния вицепремиер, отговарящ за туризма, идва десетина дни, откакто от Националния статистически институт регистрираха, че през май има спад и на визитите в местата за нощувки, и на приходите от тях. Официалните данни сочат, че общият брой нощувки във всички места за настаняване в България е намалял със 7.8 на 100 през май 2019 година по отношение на същия месец на 2018 година Приходите от нощувки са спаднали с 2.6 на 100, като постъпленията от непознати туристи са се свили с близо 10 %.

Самата министърка по туризма Николина Ангелкова сподели, че към началото на юли спадът на морските туристи е 5-8 на 100 с очакване понижението да се компенсира в оставащите месеци до края на дейния летен сезон.

Не е ясно по какъв начин какъв интервал приказва Симеонов и дали става въпрос за доходи от нощувки или като цяло изхарчените пари в туристическия бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР