През това лято 28 студенти с електроинженерни специалности и ученици

...
През това лято 28 студенти с електроинженерни специалности и ученици
Коментари Харесай

Над 30% от участниците в лятната стажантска програма на Електрохолд останаха на работа в групата

През това лято 28 студенти с електроинженерни специалности и възпитаници от професионалните гимназии в Западна България избраха платените стажове на Електрохолд. На публична гала в Техническия университет в София всички те получиха документи.

 

Стажантите бяха поздравени от инж. Георги Миков, изпълнителен шеф на ЕРМ Запад, който ги приветства с избора им на специалност и им пожела сполучлива реализация в енергийния бранш.

 

Платените стажове са една от най-дългогодишните начинания на Електрохолд в поддръжка на професионалното обучение и основаването на готови и стимулирани младежи за българската електроенергетика. Те дават опция на участниците да придобият на практика умения в действителна работна среда, обезпечават им опитни наставници, дават им скъп опит за работа в екип и построяват у тях обществени умения.

 

При закриването на лятната стратегия стажантите и техните наставници се включиха в доброволческа самодейност за изработка на къщички за птици, които ще бъдат инсталирани от чиновници на ЕРМ Запад в учебни заведения и детски градини. Дейностите са част от дейната политика на компанията за запазване на околната среда.

 

Вече 15 години Електрохолд подкрепя подготовката на младежи в областта на енергетиката. Успешно приключилите стажантската стратегия са 1058, като над 200 от тях са част от екипите на сдруженията на Електрохолд, в това число и на управителни позиции.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР