„През тези няколко дни, когато бяха внесени мотивите за вота

...
„През тези няколко дни, когато бяха внесени мотивите за вота
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Вотът на недоверие показа, че ГЕРБ нищо правят срещу корупцията

„ През тези няколко дни, когато бяха импортирани претекстовете за вота на съмнение и се разясняваше корупцията, с изключение на външните наблюдаващи и издания, в България жителите и ръководещите схванаха и признаха, че това е най-големият проблем. Вотът на съмнение сподели, че ГЕРБ нищо не вършат против корупцията ", съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски по Дарик радио. По думите му ръководещите не можаха да схванат, че вотът бе поради неналичието на старания за понижаване на корупцията. „ Вместо да ни четат какво е било, трябваше да кажат - ние приехме тази,тази и тази- втора, трета, четвърта мярка, а те излязоха и споделиха, че са приели единствено един закон, който, за жалост, не е за битка с корупцията, а е за битка с корумпирани, след излизане от ръководството, висши държавни чиновници. И най-опасният извод, който аз върша е, че този избор и това държавно управление бе избавено с дейности, наподобяващи корупция ", уточни Свиленски. Той напомни мнението на съдружен сътрудник, който сподели, че ще намерения по какъв начин ще гласоподава, а на идващия ден министър председателят обезпечи милиони за един язовир, който е в обсега на техен регионален шеф.
Георги Свиленски се възмути, че Бойко Борисов не пристигна в Народното събрание, още повече- датата за вота на съмнение бе ясна от преди месец. „ Не виждам каква по-висша институция може да има за всеки един български министър от българския парламент ", уточни зам.-председателят на ПГ. Той попита, в случай че държавното управление бе паднало при вота, то Бойко Борисов като какъв щеше да отиде в Давос? „ И по тази причина президентът споделя, че Народното събрание се е трансформирал в нотариат, който единствено подпечатва билетите за пътуванията на премиера ", уточни Свиленски и подчета, че Българска социалистическа партия желае да върне парламентаризма в България. „ В тази страна всички ние би трябвало да знаем, че има парламент, че сме Парламентарна Република и редът би трябвало да се съблюдава ", безапелационен бе той.
За системата БАЦИС Георги Свиленски сподели, че след разсекретяването на отчетите, е станало ясно за каква операция става дума, а ръководещите са се пробвали да затворят тази тематика тъкмо преди вота на съмнение към държавното управление. „ Докладите не са писани от Българска социалистическа партия, а от ДАНС, които споделят, че има манипулиране, че чиновници на митниците са манипулирали. Системата е направена по този начин, че да не се знае нито кой е влизал в нея, за какво е влизал, нито какво е правил. Затова и прокуратурата не може да образува произвеждане. Затова ние поискахме анкетна комисия, с цел да се разбере кой е поръчал тази система, с какви параметри е поръчната, по какъв начин е изпълнена ", изясни Свиленски.
"Обществото е разграничено за Истанбулската спогодба и по тази причина е необходим референдум. " Така разяснява другата тематика от седмицата Георги Свиленски. Той означи, че Българска социалистическа партия поддържа битката с домашното принуждение и предлага първо да се трансформират българските закони с ограничения против насилието. Свиленски разяснява казаното от Борисов, че отдръпва конвенцията, с цел да има спор и до май месец да се одобри. „ Той не се интересува от дебата, а го интересува да губи време и през май месец, по същия метод, силово, конвенцията да бъде призната, такава каквато е ", разяснява Свиленски. Той предвижда, че в този момент ръководещите ще стартират да манипулират публичното мнение, ще събират подписи и групи от хора, които да споделят по какъв начин би трябвало да се ратифицира конвенцията. Депутатът сподели също, че комисиите, разглеждащи конвенцията, са били свикани небрежно, точно с цел да се одобри тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР