През тази учебна година са обновени общо 577 класни стаи

...
През тази учебна година са обновени общо 577 класни стаи
Коментари Харесай

МОН обновява 577 класни стаи за хуманитарни науки

През тази образователна година са актуализирани общо 577 класни стаи за филантропични науки. Това оповестява пресцентърът на МОН. Класните стаи са направени тематично, съгласно това какъв предмет се учи в нея.

Отпуснатият бюджет е към 10 млн. лв. по модул на Национална стратегия " Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда ".

С финансиране по програмата учебните заведения са закупили образователна литература за проучване на непознати езици, художествена литература, сборници и речници, стенни карти, табла и атласи, портрети на революционери и публицист, тематични фототапети, съобразени с проучвания образователен предмет, с тематични училищен маси.

Направени са и нови кабинети по ползи в 117 учебни заведения и Центрове за специфична просветителна поддръжка.
 Правят софтуерни центрове и в най-затънтените селски учебни заведения
Правят софтуерни центрове и в най-затънтените селски учебни заведения

Предвижда се до 2026 година да бъдат основани 2240 STEM центъра

За поредна година учебните заведения демонстрират интерес и към основаването или обновяването на учебни библиотеки или кътове за четене, оповестяват още от МОН.

Целта е библиотеките и кътовете за четене да се трансфорат в места за поощряване мисленето, въображението и творчеството, като част от образователния развой. Училищата с нови учебни библиотеки или кътове за четене са 331, а извършените в тях начинания, които също се финансират по програмата, са 1 233.

Целта е да се сътвори качествена образователна среда, която да подтиква въображението и творчеството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР