През тази седмица европейската фондова борса Евронекст, базирана в Париж,

...
През тази седмица европейската фондова борса Евронекст, базирана в Париж,
Коментари Харесай

Продадоха фондовата борса в Ирландия за сума, колкото заплатата на банкер в Щатите

През тази седмица европейската фондова борса Евронекст, основана в Париж, разгласи, че част от групата й става тази в Ирландия. Сделката беше за 137 милиона евро или 163 милиона $.

А от Bloomberg и Quartz направиха забавно съпоставяне на цената на договорката, което демонстрира мащабите на американският фондов пазар и този на една от най-бързо разрастващите се стопански системи на Стария континент.

Сумата от 163 милиона $ е по-малка от годишната заплата на изпълнителния шеф на Apple Тим Кук, да вземем за пример. Също по този начин тя е на равнището от възнаграждението за 12 месеца на редица банкови специалисти.

Така да вземем за пример капиталовият банкер Джон Вайнберг, който беше част от екипа на Goldman Sachas, е получил 124 милиона $ заплащане от актуалната си компания Evercore Partners през 2015 година.

Неговият сътрудник Пол Трюмън, който е началник на капиталовата банка PJT Partners, пък е получил 164 милиона $ за същата година.

От друга страна обаче от медиите изясняват, че въпреки всичко фондовия пазар е доста по-строго контролиран от бизнеса на капиталовите банки и това е повода за по-малки облаги при него.

Например, ирландската борса за предходната година е направила едвам 2,6 милиона евро доходи от търговия за първите девет месеца на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР