През тази седмица бойни и спомагателни кораби на българските военноморски

...
През тази седмица бойни и спомагателни кораби на българските военноморски
Коментари Харесай

Кораби на ВМС провеждат тактически учения на море

През тази седмица бойни и спомагателни кораби на българските военноморски сили организират тактически учения на море.

Екипажът на фрегата „ Дръзки “, с пълководец капитан II сан Стоян Христов, отработва типовете защити и отбрани на кораба при прехода му на море, надзор на корабоплаването, пукотевица по морска и въздушна цел и битка за живучест на плавателния съд.

На море са и три противоминни кораба. Екипажите на минен ловджия,,Цибър” и рейдовия миночистач „ Капитан-лейтенант Евстати Винаров “, с командири капитан ІІІ сан Мирослав Добрев и лейтенат Денислав Сивев, извършват задания, свързани с планирането и провеждането на противоминни интервенции. Изпълняват се бойни извършения по потребление на артилерийското оръжие за отразяване на офанзивите на въздушен съперник и за заличаване на дънни и котвени неконтактни мини. В учението взе участие и минен ловджия „ Струма “.

Ученията на фрегата „ Дръзки “ и на минен ловджия „ Цибър” са част от подготовката на корабите за идното им корабоплаване в състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и Втората непрекъсната корабна група на НАТО (SNMG2) през март и април тази година.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР