През тази нощ украинските военни упражниха „огневи контрол върху Антоновския

...
През тази нощ украинските военни упражниха „огневи контрол върху Антоновския
Коментари Харесай

Украинската армия порази два стратегически моста и складове с боеприпаси на руснаците

През тази нощ украинските военни упражниха „ огневи надзор " върху Антоновския и Каховския мост, има резултати и попадения – това съобщи пресааташето на украинските Сили за отбрана-юг Наталия Гуменюк, представена от Униан.

" Това е същият огневи надзор, който поддържаме от няколко денонощия по това направление. Той дава своите резултати, има попадения - задоволително съществени - както по Антоновския, по този начин и по Каховския мост. " – прецизира тя.

По думите й, на юг украинските военни са унищожили няколко противников бази с муниции.

Уточнява се кои от провалите, нанесени на окупаторите, са резултат от дейностите на украинските военни, защото в окупираните територии има мощно съпротивително придвижване, което също нанася вреди на руснаците.

За попаденията върху Антовския мост беше обявено в обществените мрежи предходната вечер. Отбелязва се, че на моста е имало ремонтна техника, с която съветските военни са се опитвали да поправят провалите от предходния удар на украинските сили – тя е изгорена вследствие на точните попадения с HIMARS.

Украинските бранители се стремят да нанасят минимални провали, които да създадат прекосяването невероятно, само че не да разрушат моста, защото се стремят да запазят инфраструктурата на своята страна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР