През тази година цените са нараснали с около 50%Цените на

...
През тази година цените са нараснали с около 50%Цените на
Коментари Харесай

Цените на петрола се задържаха до двумесечен връх

През тази година цените са нарастнали с към 50%

Цените на петрола се намалиха в петък, само че се задържаха покрай двумесечен връх, като цената на петрола вид Брент бе на път да означи най-големия си седмичен скок от месец и половина насам, подкрепена от вероятността за възбрана на съветския нефт в Европейски Съюз и идния летен сезон в Съединени американски щати, оповестява Ройтерс.

Фючърсите на петрола вид Брент за юли се намалиха с 21 цента, или 0,2%, до 117,19 $ за барел в 0642 GMT, откакто по-рано през сесията се покачиха до 118,17 $. Бенчмаркът към момента е на път да нарасне с към 4% през тази седмица.

Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) се намалиха с 24 цента, или 0,2%, до 113,85 $ за барел. WTI е на път да реализира седмичен растеж от към 0,5%.

"Опасенията за предлагането несъмнено са във фокуса на вниманието, защото (американският) продуктов пазар се стегна доста, до момента в който Европейският съюз към момента обмисля възбрана за експорт на съветски недопечен нефт ", сподели Мадхави Мехта, анализатор на стокови проучвания в Kotak Securities.

"Американският пазар ще остане във фокуса на вниманието в кратковременен проект, защото сме покрай началото на летния шофьорски сезон. На фокус ще бъде и обстановката с вирусите в Китай и дали ще се подхващат още ограничения в поддръжка на стопанската система ", добави тя.

И двата бенчмаркови контракта за недопечен нефт бяха на път да завършат седмицата с покачване, защото Европейската комисия продължи да търси единомислещата поддръжка на всички 27 държави-членки на Европейски Съюз за препоръчаните от нея нови наказания против Русия, като Унгария представляваше спънка.

Високопоставен маджарски консултант съобщи, че страната се нуждае от три и половина до четири години, с цел да се откаже от съветския недопечен нефт и да направи големи вложения, с цел да приспособява стопанската система си. Унгария не би могла да поддържа препоръчаното от Европейски Съюз петролно ембарго, до момента в който не се реализира съглашение по всички въпроси, сподели съветникът.

"Комбинацията от действителната загуба на доставки и възходящия отвод да се одобряват доставки от Русия ще докара до доста повишение на цените на тези артикули (петрол и газ) ", съобщи Клифърд Бенет, основен икономист в ACY Securities.

Досега през тази година цените са нарастнали с към 50%.

ОПЕК+ ще се придържа към миналогодишното съглашение за рандеман на нефт на срещата си на 2 юни и ще увеличи задачите за рандеман през юли с 432 000 барела дневно, оповестиха шест източника от ОПЕК+ пред Ройтерс. По този метод членовете на ОПЕК+ ще отхвърлят апелите на Запада за по-бързо нарастване, с цел да се понижат растящите цени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР