През тази година правителството залага ремонт на 3 хил. км

...
През тази година правителството залага ремонт на 3 хил. км
Коментари Харесай

Гроздан Караджов заявява ремонт на 3 хил. км пътища тази година

През тази година държавното управление залага ремонт на 3 хиляди км пътища като чака в границите на целия мандат 60% от пътната мрежа да е ремонтирана. За задачата за тази година се чака да се заделят 2.8 милиарда лева за пътна поддръжка като 2 милиарда лева ще се желаят от бюджета, а останалите от приходите от тол такси и несъбраните санкции от 100 млн. лева Това разгласи в изявление пред министърът на районното развиване Гроздан Караджов.

Изразява опасения, че пътната организация може и да няма потенциал да се оправи с толкоз поправки, защото за главните е нужно да се приготви и документи като практиката до момента е била да се почне главен ремонт като настоящ, а по-късно да се подписват анекси.

В четвъртък пък в министерството ще има излъчена онлайн среща с представители на пътната организация, " Автомагистрали " и Института по пътища и мостове, на която ще се обсъдят тези идни поправки както и обзор на нужните инженерни уреди.

Обяви, че е разпоредил до края на април да приключат ремонтите в тунелите на " Хемус ", поради които постоянно има тапи по трасето.

Предстои да се сътвори фонд за подкрепяне на благоустрояването на общините с 1 милиарда лева от бюджета, афишира още министърът. Пред него общините ще могат да аплайват с планове за облагородяване и също за дотъкмяване на стартирани в предишното обекти.

В проекта за възобновяване са заложени 1.2 милиарда лева без Данък добавена стойност за саниране на жилищни здания, оповестява Караджов.

Каквото и да си приказваме, явно е, че българите си желаят санирането, тъй като най-малкото това мощно снижава сметките за отопление. Кметовете желаят да продължи.

Очаква до края на годината да стартира новата стратегия за възобновяване на жилищния фонд като кандидатстващите до един миг кандидатстващите, които са записали съдружие на притежателите, ще получат 100% финансиране, а по-късно то ще е към този момент 80 %.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР