През тази година Община Варна ще продължи работата си по

...
През тази година Община Варна ще продължи работата си по
Коментари Харесай

Община Варна разработва проектни идеи за кандидатстване по Програма Развитие на регионите 2021-2027 г.

През тази година Община Варна ще продължи работата си по подготовката на планови хрумвания и следващи планови оферти за кандидатстване по Програма " Развитие на районите “ 2021-2027 година Това е главният инструмент за реализация на Плана за интегрирано развиване на Община Варна (ПИРО) за интервала 2021-2027 година. Това съобщи заместник-кметът по правните въпроси и общинска благосъстоятелност Диан Иванов, който взе участие в работната среща на групата за наблюдаване на осъществяването на ПИРО. Събитието се организира в зала " Пленарна “ на Община Варна с присъединяване на членовете на работната група.

По време на срещата бе регистрирано, че в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност през 2023 година Община Варна е подала за оценка 107 планови оферти, като от тях 95 са за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания. През септември предходната година е подадена и Концепцията за интегрирани териториални вложения (КИТИ) с името " Варна - град отворен към морето, културен, туристически, учебен и здравен център, с грижа за хората и мотор на устойчивото развиване на Североизточен район “. Концепцията се осъществя взаимно с още 10 партньорски организации. През отчетната година е завърши осъществяването на по-голямата част от плановете от програмен интервал 2014-2020 година, показаха специалистите от дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии “.

По време на срещата беше регистрирано, че максимален прогрес в Програмата за осъществяване на ПИРО е регистриран в приоритет 5, който включва планове за интегрирана и налична градска и извънградска среда, благоустрояване на междублокови пространства и други детайли на инженерната инфраструктура.

Годишните отчети от наблюдението на осъществяването на ПИРО са основа за правенето на междинна и следваща оценка, която се прави от самостоятелни специалисти, показаха от отрасловата дирекция. Документът би трябвало да бъде импортиран и в Общинския съвет, като срокът е 31 март 2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР