През тази година Националната агенция за приходите отчита рекорден ръст

...
През тази година Националната агенция за приходите отчита рекорден ръст
Коментари Харесай

НАП проверява българи с имоти в Дубай

През тази година Националната организация за приходите регистрира рекорден растеж на постъпленията в бюджета в съпоставяне със същия интервал през последните години. Това разгласи изпълнителният шеф на приходната организация Борис Михайлов в ефира на Българска национална телевизия.

Той дефинира събираемостта като рекордна и напомни, че към 17 март събраните доходи са над 6,4 милиарда, което е със 752 млн. повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

„ Най-много Данък добавена стойност е събрано все още – 2,6 милиарда лева до 17 март, което е с 211 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 година “, съобщи Михайлов.

По думите на изпълнителния шеф на приходната организация инфлационните процеси, демографският срив и доста други фактори оказват своето влияние върху събираемостта. Но главната роля за рекордния растеж на приходите имат чиновниците в Национална агенция за приходите, които си правят професионално и отговорно работата, както и правилното държание на данъкоплатците. Михайлов е безапелационен, че няма „ чадър “ от страна на Национална агенция за приходите над избрани компании в страната.

„ За първи път през 2022 година, по време на служебния кабинет, единственият производител на горива в страната е внесъл корпоративния си налог в размер на 17,9 млн. лева, а по-късно е платил и 72 млн. лева солидарна вноска върху свръхпечалбата си. “, акцентира Михайлов.

С цел да откри произхода на средства за закупуване на парцели в Дубай и тяхното обявление, Национална агенция за приходите ревизира 23 българи, заяви още Борис Михайлов.

Приключили са 21 от производствата, като вследствие на тях са подадени 6 коригиращи заявления, формиран е един акт за определяне на нарушаване и са открити над 131 хиляди лева отговорности. Национална агенция за приходите чака информация от Обединените арабски емирства и за още българи с парцели в Дубай.

„ Ако имаш парцели в чужбина, не значи, че си неприятен човек и не си платил налозите си. На база на получената по интернационалния продан информация, приходната организация прави инспекции и проверки. Ако установим, че средствата, с които са закупени парцелите, не са декларирани, се подхващат съответните ограничения. “, безапелационен е изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР