През тази година Apple пусна на пазара новата си серия

...
През тази година Apple пусна на пазара новата си серия
Коментари Харесай

Новостите в iPhone 14


През тази година Apple пусна на пазара новата си серия iPhone 14. Вариантите са четири: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. При всичките има известно надграждане спрямо телефоните от серията iPhone 13, въпреки и да не става въпрос за гражданска война в технологиите. И въпреки всичко новите модели могат да Ви предложат някои много комфортни новости.

Emergency SOS посредством сателитна връзка

Едно от най-полезните усъвършенствания на е опцията да пускате SOS сигнал даже когато нямате връзка с интернет или мобилния си оператор. Телефонът дава опция да се свържете непосредствено със спътник и да подадете сигнал, когато имате потребност от помощ. Нещо повече – можете да употребявате тази връзка, с цел да споделите с околните си своето местоположението посредством Find My и да ги информирате къде се намирате сега. На този стадий услугата е безвъзмездна.

По-добра камера за едва осветяване

Новите надстройки на камерата също са много приятни. Основната камера е 48 МР и има нов обектив с 2х нарастване, който може да записва качество с резолюция 4К. Тя снима още по-добре на слаба светлина и основава изображение с по-живи цветове. Предната камера пък може да прави убийствени селфита на няколко лица по едно и също време с помощта на новата си функционалност за автофокус. Снимането на видеоклипове е усъвършенствано поради функционалността за понижаване на трептенето.

Always-On екран

iPhone 14 може да Ви демонстрира часа и друга заложена от Вас информация даже когато е заключен. Функцията е с понижено ползване на батерия и може да Ви спести много сила.

Сензор за автомобилна злополука

Познаваме този датчик от Apple Watch 8, само че в този момент към този момент го има и в iPhone 14. Когато шофирате и катастрофирате, датчикът разпознава неочакваното прекъсване, промененото налягане от раздуването на въздушната възглавница и шума от конфликта. Когато записва евентуална злополука, телефонът ще предложи да алармира вместо Вас на незабавния номер. Ако Вие не отговорите, той ще подаде сигнала автоматизирано.

По-добри процесори

Всички модели iPhone 14 имат по-добри процесори от предците си. В базовия модел има същия A15 Bionic, както в iPhone 13, само че в усъвършенствана версия. Производителят съобщи, че графичната карта е с 18% по-мощна, а останалите съставни елементи също са по-добри.

iPhone 14 Pro и Pro Max обаче имат същински нов чип от последващо потомство, наименуван A16 Bionic. Той е с към 40% по-бърз от предходния модел, като в това време употребява по-малко сила от батерията. Това е една от обичаните нови характерности на почитателите на марката.

Липсва прословутият разрез

Това е най-голямата смяна, която ще забележите в моделите Pro и Pro Max още на пръв взор – прословутият разрез на екрана го няма. Заменен е с ново изрязване с овална форма, наречено Dinamic Island. В него са ситуирани предната камерата и датчикът за различаване на лица, а той трансформира размерите си според от това кое приложение употребявате сега. В него могат да демонстрират информация и някои приложения като Music и Lyft даже в случай че сега вършиме нещо друго на телефона си. Идеята на разработчиците е да размият границите сред програмен продукт и хардуер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР