През страната ще премине циклон и в следващите часове сняг

...
През страната ще премине циклон и в следващите часове сняг
Коментари Харесай

Идва още сняг

През страната ще премине циклон и в идващите часове сняг ще вали в западните региони. Валежите последователно ще се усилват с напредването на деня. В 11 области от Западна България е в действие жълт код за предстояща нова снежна завивка до към 10 см.

Вечерта ще завали и в Източна България – най-вече дъжд, в Лудогорието и Добруджа – дъжд и влажен сняг. В регионите, в които има снежна завивка и преваляванията са от дъжд, ще има условия за заледявания. Ще духа южен вятър, в западните региони ще е слаб, в централните и източните - сдържан до мощен. С него дневните температури ще се покачат, оптималните ще са сред 0 и 5 градуса.

В планинските масиви в Западна България ще има превалявания от сняг, като следобяд ще се усилват. Вечерта и в планините от Източна България ще завали. Вятърът ще е мощен до плевел от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2 градуса, на 2000 метра – към минус 7 градуса.

През идващото денонощие преваляванията ще продължат, тук-там ще са обилни. В западната половина от страната ще вали сняг, в източната- дъжд и сняг, ще има условия за заледявания и поледици. Към края на деня преваляванията ще отслабнат, а в нощта против петък и ще спрат. През идващите дни до края на седмицата вероятността за превалявания е дребна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР