През страната днес ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта

...
През страната днес ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта
Коментари Харесай

Рязка промяна във времето от днес

През страната през днешния ден ще премине леден атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще стартира бързо да се усилва и ще завали дъжд. След обяд преваляванията ще обзет Централна, а към края на деня и Източна България. Значителни ще са преваляванията в Централна и Източна България, където ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Ще прегърми и тук-там в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде мощен до плевел, и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 15 часа ще са в необятен период: от 16-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна.
През нощта против понеделник на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и мощен северозападен вятър. Интензивни ще са явленията (валежи и гръмотевици) основно в Североизточна България. В западните региони от страната ще е съвсем без превалявания.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на доста места ще има мъгла или ниска облачност. Към края на деня облачността ще се усили. Вечерта и през нощта против понеделник на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Очакват се обилни количества. Ще има условия и за градушки. Максимални температури: 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините от запад-северозапад облачността ще се усили и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Температурите денем ще се намаляват и към 15 часа на височина 1200 метра ще бъде 8-9°, на 2000 метра - към 6°, а към края на деня по най-високите ни върхове в Рила и Пирин към 0°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР