През следващото денонощие с умерен, в източните райони и северно

...
През следващото денонощие с умерен, в източните райони и северно
Коментари Харесай

Южен вятър вдига температурите до 31 градуса утре

През идващото денонощие с сдържан, в източните региони и северно от планините и мощен, стремителен южен вятър ще се придвижват топли въздушни маси, оповестиха от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността над страната ще бъде раздрана, междинна и висока. В утринните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България, където през нощта ще бъде безшумно и ще се образува краткотрайна мъгла. Температурите доста ще се покачат и преобладаващите минимални ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните ще са сред 26° и 31°; в София минимална температура към 10°, оптималната - към 28°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури: 21°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има раздрана междинна и висока облачност, забележителна по южните скатове. Ще духа мощен, по билата и плевел юг-югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 15°.

В събота ще остане прохладно, с сдържан, в регионите ситуирани наоколо до северните скатове на планините мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Ще доминира слънчево време. Ще бъде много топло за втората половина от октомври с минимални температури сред 11° и 16° и оптимални - сред 25° и 30°, в обособени региони, чувствителни на южен вятър до 32°-33°.

В неделя вятърът ще отслабне, а по-късно денем в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще се задържи относително топло. Облачността ще е променлива, вероятността за превалявания - дребна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР