През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще

...
През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Есен през май: Докога ще продължи лошото време

През идващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места, основно в Западна България, ще има превалявания от дъжд , най-вече слаби, само че до вечерта в множеството региони ще спрат.

Над източната половина на страната ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността, денем до слънчево . Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър, най-вече от изток-югоизток. 

Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София - към 11°, преобладаващите оптимални ще са сред 19° и 24°, в София - 18°-19°.  

По Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече висока. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

В планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите в Западна България ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби. В планините в Източна България ще е без превалявания, там ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Ще продължи да духа сдържан до мощен югозападен вятър. Температурите още ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

Във вторник и сряда облачността ще е по-често забележителна, след обяд купеста и купесто - дъждовна . На места, първия ден основно в югозападната половина, втория ден - из цялата страна, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до сдържан, от източната четвърт и дневните температури за малко ще се покачат, във вторник оптималните тук-там в Централна България през първия ден ще доближават 28°-30°; в сряда ще стартира захлаждане .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР