През следващия театрален сезон 2024/2025 световноизвестният американски актьор, режисьор и

...
През следващия театрален сезон 2024/2025 световноизвестният американски актьор, режисьор и
Коментари Харесай

Джон Малкович отново в Народния театър, но с нов спектакъл

През идващия сценичен сезон 2024/2025 световноизвестният американски артист, режисьор и продуцент Джон Малкович още веднъж идва в България в подготовка на бъдещия си театър " Оръжията и индивидът " на Бърнард Шоу. Това беше контрактувано в границите на поредност от диалози сред Малкович и шефа на Народния спектакъл Васил Василев, предават от театъра.

Това е първият от няколко идни взаимни плана сред режисьора и театъра. Предварителните срещи с трупата на Народния спектакъл ще се проведат през новия сценичен сезон 2023/2024, а подготовките ще стартират през м. септември 2024 година

Действието на комедията " Оръжията и индивидът " на Бърнард Шоу се развива в България, като по-голямата част от героите са българи. В основата на сюжета е борбата при Сливница по време на Сръбско-българската война през 1885 година " Оръжията и индивидът " се играе за първи път през април 1894 година в Лондон.

Джон Малкович гостува на сцената на Народния спектакъл дружно с една от най-популярните литовски актриси – Ингеборга Дапкунайте в спектакъла " В самотата на памуковите полета " от Бернар-Мари Колтес, на режисьора Тимофей Кулябин.

Джон Малкович е роден през 1953 година През 1976 година става един от създателите на чикагския спектакъл " Степенулф ". През 1983 година се мести в Ню Йорк, като година по-късно играе на Бродуей с Дъстин Хофман. Дебютира в киното с кино лентата " Място в сърцето " (1984), за който е номиниран за Оскар за най-хубава мъжка второстепенна роля. Дебютът му като режисьор е с кино лентата " The dancer upstairs " (2002).

Носител е на премия " Еми ", номиниран е за влиятелните награди " Сателит ", " Бафта ", " Сатурн ", " Оскар " и " Златен глобус ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР