През следващия театрален сезон 2024/2025 световноизвестният американски актьор, режисьор и

...
През следващия театрален сезон 2024/2025 световноизвестният американски актьор, режисьор и
Коментари Харесай

Джон Малкович разиграва битката при Сливница в Народния

През идващия сценичен сезон 2024/2025 световноизвестният американски артист, режисьор и продуцент Джон Малкович идва в България в подготовка на бъдещия си театър „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу, който ще сложи в Народния спектакъл.

Оттам прецизираха, че идването на Малкович е контрактувано в границите на поредност от диалози сред артиста и шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Това е първият от няколко идни взаимни плана сред режисьора и театъра. Предварителните срещи с трупата на Народния спектакъл ще се проведат през новия сценичен сезон 2023/2024, а подготовките ще стартират през септември 2024 година

Действието на комедията „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу се развива в България, като по-голямата част от героите са българи.

В основата на сюжета е борбата при Сливница по време на Сръбско-българската война през 1885 г. 

„ Оръжията и индивидът “ се играе за първи път през април 1894 година в Лондон.

Джон Малкович гостува на сцената на Народния спектакъл дружно с една от най-популярните литовски актриси – Ингеборга Дапкунайте в спектакъла „ В самотата на памуковите полета “ от Бернар-Мари Колтес, на режисьора Тимофей Кулябин.

Джон Малкович е роден през 1953 година През 1976 г. става един от създателите на чикагския театър „ Степенулф “. През 1983 година се мести в Ню Йорк, като година по-късно играе на Бродуей с Дъстин Хофман. Дебютира в киното с кино лентата „ Място в сърцето “ (1984), за който е номиниран за Оскар за най-хубава мъжка второстепенна роля. Дебютът му като режисьор е с кино лентата „ The dancer upstairs “ (2002).

Носител е на премия „ Еми “, номиниран е за влиятелните награди „ Сателит “, „ Бафта “, „ Сатурн “, „ Оскар “ и „ Златен глобус “.

Зрителите се надяват билетите за спектакъла да не са още веднъж по 400 лв., както се случи по време на гостуването на Малкович през февруари.

Преди дни артистът игра и във Варна.
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР