През следващите седмици териториалните планове за енергиен преход във въглищните

...
През следващите седмици териториалните планове за енергиен преход във въглищните
Коментари Харесай

Денков към протестиращите: Елате да говорим, но териториалните планове остават в ЕК

През идващите седмици териториалните проекти за енергиен преход във въглищните райони ще се договарят с Европейската комисия и тъкмо по тази причина тези документи би трябвало да бъдат там. Ако бъдат оттеглени, няма по какъв начин по тях да се договаря, още веднъж напомни министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти през днешния ден, оповестиха от Министерския съвет.

Той акцентира, че разискванията с Европейска комисия би трябвало да се организират паралелно с диалозите с миньорите и енергетиците. Министър-председателят прикани протестиращите да изоставен автомагистралата и да дойдат на масата на договарянията, с цел да се приказва в елементи. „ Аз съм безусловно уверен, че огромна част от тях не схващат добре каква е същината на проектите и в действителност по какъв начин те биха им помогнали “, уточни акад. Денков. „ Плановете не затварят централите, както те си показват. Когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, тъй като има по-евтин ток от други източници, проектите ще оказват помощ на тези райони да развият бизнес, който е нов, актуален и надлежно би основал работни места, по-добри от тези, които има сега “, изясни министър председателят.

По тематиката с импортирания през днешния ден от опозицията избор на съмнение към държавното управление министър-председателят беше сбит: „ Очаквам един политически спор в предизборна акция, след което гласоподаване. “ Той посочи, че работата на министрите ще се преценя съгласно това дали извършват управническата стратегия в своите сфери, а не дали са дейни обществено.

По време на диалозите с европейски водачи през днешния ден, Николай Денков е получил увещание, че България ще получи мощна поддръжка за присъединението си към Шенгенското пространство, в случай че до края на годината свърши това, което се чака. Днес министър председателят организира къса среща с Марк Рюте – министър-председателя на Нидерландия, която дружно с Австрия стопира страната ни по пътя към премахването на границите с Румъния и Гърция. Акад. Денков беседва също с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с министър-председателя на Англия Риши Сунак и още няколко министър председатели.

Британският министър-председател е споделил казуса на кралството с незаконните мигранти, които стигат до Острова с лодки от континентална Европа, в това число през България. В същото време той е изразил цялостна поддръжка за външнополитическите цели на нашата страна. Акад. Денков е потърсил поддръжка от Англия във връзка с приемането на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Премиерът е на работно посещаване в испанския град Гранада, където през днешния ден се организира Третата среща на Европейската политическа общественост. Форумът събра дружно водачи от целия континент, които разискаха две съществени тематики – поддръжката за Украйна и битката с незаконната миграция.

Утре акад. Николай Денков ще взе участие в неофициалното съвещание на Европейския съвет. Лидерите от Европейски Съюз ще стартират полемики по отношение на целите за идващите години. Тези разисквания ще спомогнат за правенето на стратегическа стратегия — петгодишен проект за политиките, който да зададе общи политически насоки за развиването на Съюза. Ще бъде наранена и тематиката за разширението на Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР