През следващите няколко години онлайн търговията ще отчете спад. В

...
През следващите няколко години онлайн търговията ще отчете спад. В
Коментари Харесай

„Шоуруминг” – новият тип магазини

През идващите няколко години онлайн търговията ще регистрира спад. В резултат на това още в този момент следим растеж на търговците с физически магазини. До 2021 година темпът на напредък на онлайн продажбите ще спадне от 11% на 7%, предвиждат анализатори от консултантската компания. Затова и на пазара на търговски площи все по-популярни стават така наречен площи „ шоуруминг”. Идеята на този вид магазини не е да генерира продажби, респективно облага, а по-скоро да покажат на клиентите, че действително съществуват на пазара и по този метод да засилят онлайн покупките.

Тенденцията за „ шоуруминг” я има и измежду към този момент одобрени марки като Samsung, Dyson и Volkswagen. Досега тези марки са осъществили продажби посредством медиатори, а през днешния ден към този момент трансформират тактиката си като се насочват към директни продажби чрез лични магазинни мрежи.

„ Със стабилизирането на равнищата на онлайн продажбите през идващите 4 години, доста търговци разпознават откриването на шоуруми като една от опциите да адресират евентуални загуби. Този вид магазини подкрепят онлайн продажбите, както и способстват за лоялността към марката и дават опция клиентите да видят, допрян и тестват продуктите. Тенденцията е подкрепена и от съображения, свързани с разноските на търговците, защото не е нетипично 40% от закупените онлайн продукти да бъдат върнати. Това основава обилни логистични и финансови затруднения”, споделя Пол Собър, началник отдел „ Търговски площи” в Colliers.

Наемането на физически магазини се отразява удобно и на търговците, и на притежателите на площи. „ Поради обстоятелството, че шоурумите постоянно не се намират на първокласни местоположения, които са желани от останалите търговци (с физически магазини), наемите са на допустими равнища - преференциални и за наематели, и за наемодатели. Наемодателят отдава парцел, който е считан за спорен или неприветлив, заради което неговият наем е по-нисък от общоприетия за първокласна локация”, изяснява Етиен ван Унен от Colliers.

Наблюдава се изменящия се баланс сред физическата и онлайн търговията. Тенденцията онлайн търговци да наемат физически магазини без подозрение ще се ускори в търсене на конкурентни преимущества като резултат от засилената конкуренция в онлайн пространството и по-ниския растеж на продажбите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР