През следващите години приемът в професионално направление Туризъм ще бъде

...
През следващите години приемът в професионално направление Туризъм ще бъде
Коментари Харесай

Вълчев: До месец ще има е-учебници от 1 до 7 клас

През идващите години приемът в професионално направление " Туризъм " ще бъде съсредоточен главно в колежите във Варна, Бургас и София, те ще станат центрове за образование по тези специалности, сподели през днешния ден във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че браншът изпитва потребност по-скоро от фрагменти със приблизително професионално, а не с висше обучение.

Министърът добави, че най-вероятно на следващия ден Министерският съвет ще утвърди промени в постановлението за финансиране на безвъзмездното прилагане на учебници и образователни пособия от 1 до 7 клас. Това е електронен вид на учебника с идентично наличие на книжния. Гласуването ще осъществя на практика концепцията за електронни разновидности на учебниците, като по думите на Вълчев до един месец по-голяма част от издателствата ще обезпечат такива. Възможно е това да стане и по-рано, добави той

За въвеждането на едносменен режим на образование в учебните заведения министърът уточни, че по-сериозни спънки има в огромните общини, като най-тежко е ситуацията в София и Варна. Той посочи, че следва да бъдат създадени самостоятелни проекти за огромните градове в какви периоди ще изпълнят условието децата да не учат на смени.

Вълчев напомни, че е изменен моделът за финансиране на учебните заведения, като са вкарани спомагателни стандарти, с цел да се основат по-добри условия за работа на по-малките и отдалечени от огромните градове образователни заведения.

Допълнителни пари ще получават и просветителните институции с централизация на деца от уязвими групи, които са към 900 на брой, добави Вълчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Във Варна през днешния ден министърът на образованието бе посетител на формалното разкриване на реновираната нова постройка на Колежа по туризъм към Икономическия университет в града. В него се образоват 700 студенти годишно. В своята 55-годишна история Колежът е подготвил близо 10 000 експерти в постоянна и 35 000 в задочна форма на образование.

Следобяд министър Вълчев ще се срещне с управлението и студенти от Медицинския университет във Варна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР