През следващите два дни се очаква висока опасност от пожари

...
През следващите два дни се очаква висока опасност от пожари
Коментари Харесай

Висока опасност от възникване на горски пожар в Странджа през следващите дни

През идващите два дни се чака висока заплаха от пожари в Югоизточна България. Това демонстрира оперативна система за разбор на настоящите условия на пожароопасност на територията на страната и прогноза въз основата на прогнозите на районния цифров атмосферен модел „ Аладин “ на Национален институт по метеорология и хидрология

Районът на Странджа влиза в алената зона през дните вторник и сряда. Това значи, че са вероятни разпространяващи се доста мощни пожари с замесване на дървесните корони. Пожарите са сложни за преодоляване. Действията по погасяване се лимитирани единствено по фланговете на пожара . Възможни са единствено индиректни дейности, ориентирани против предните фронтове на пожарите.

В края на предходната седмица от Изпълнителната организация по горите оповестиха началото на пожароопасният сезон в горските територии в цялата страна. По техни от началото на годината досега в страната са зародили 114 пожара , наранени са площи в размер на 10900 дка, като върхово са унищожени 222 дка гори. Опожарените горски територии са повече от два пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Основната причина за 96% от пожарите в горите е човешка немарливост.

ГДБОП разруши група, разпространявала опиати в София, Стара Загора, Варна и Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР