През следващите дни ще стане ясно къде ще се изгради

...
През следващите дни ще стане ясно къде ще се изгради
Коментари Харесай

Обсъждат се 5 варианта за терени за детска болница

През идващите дни ще стане ясно къде ще се построи Националната детска болница, съобщи пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, представен от БНР.

В момента се преглеждат 5 разновидността на терени, като всеки един от тях има преимущества и дефекти, посочи той. Министърът не удостовери, че детската болница ще се построи в Горна баня.

" Разглеждаме ги на оптимално експертно равнище, и от позиция на чист въздух и от позиция на връзка с превоз, и от позиция на това да има зелени площи за децата. После, нашите стремежи са освен детска болница, а и до нея да има хотел за родителите, защото тя ще бъде национална. Отделно да има рехабилитационен център за децата, отново в обособена постройка, да има опция за паркиране, да бъде добре отзивчива. Те са доста условията, закова споделям – когато вършим една детска болница, би трябвало да бъде по най-високите европейски стандарти. " - разяснява Меджидиев.

Той сподели още, че е почнала инспекция за изчезналите в аптечната мрежа медикаменти, резултати се чакат идната седмица.

Според него, би трябвало да се разшири описът с следените от страната лекарства и при привършване на количества под 65% в аптеките да се стопира износът.

" Основното ни решение е ориентирано към това да се завърнат в листата на следените лекарства, на главните и значими лекарства, и за онкологични болести, и за диабет, за хипертония, всички тези значими лекарства, от които има такава липса и се чака такава липса. " - уточни служебният министър на опазването на здравето.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР