“През следващата седмица се очаква да премине много горещ атмосферен

...
“През следващата седмица се очаква да премине много горещ атмосферен
Коментари Харесай

Горещи страсти и жарко слънце ни очаква в изборния ден

“През идната седмица се чака да премине доста парещ атмосферен фронт ”. Това съобщи климатологът Георги Рачев.

" Морето към този момент се стопли, температурата на морската вода е 22-24 градуса. Горещото време ще продължи до през целия месец. Това ще докара до повишение на температурата на водата до удобните 24-25 градуса, при които всички дами умерено могат да се къпят в морето ", уточни климатологът по БТВ.
 Жега мъчи Балканите, тук-там бяха измерени над 40 градуса Жега мъчи Балканите, тук-там бяха измерени над 40 градуса
Горещите температури на Балканите предизвикаха обилни разстройства, тъкмо когато хората, изтощени от рестриктивните мерки поради Коронавирус, най-сетне...

" Дори и да има горещини от 40 градуса през юли, в това няма нищо фамозно, въпросът е това да не продължи 7-10 дни. Трябва да се пазим, изключително през първата половина на юли, когато слънцето в доста високо и даже здравият организъм изпитва доста мощно натоварване на охладителната система и водно-солевия баланс. Така че – повече течности и по-малко физически старания. Не е наложително утринният крос да е 5-10 километра, може да го извършите 3-4 километра. Като се захлади, ще си върнете километража, поучава Проф. Георги Рачев.

Очаква ни трета гореща вълна в България в интервала 12-15 юли изключително в Южна България. Температурите ще доближат 37 градуса. Георги Рачев добави, че с цел да се скрием от жегите можем да отидем и на планина, където ще е по-прохладно, където температурите ще са с няколко гардуса по-ниски.

Климатологът предизвести, че в изборния ден на 11 юли хората да носят шапки и да пият повече течности. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР