През шестте месеца, приключващи на 30 юни 2022 г., Tesla

...
През шестте месеца, приключващи на 30 юни 2022 г., Tesla
Коментари Харесай

Tesla загуби 170 млн. долара от промяна на стойността на биткойн през първата половина на 2022 г.


През шестте месеца, приключващи на 30 юни 2022 година, Tesla записва 170 милиона $ загуби от амортизация на активи заради промени в цената на биткойна, се споделя в информация, оповестена в понеделник от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC).

"През първото тримесечие на 2021 година инвестирахме общо 1,5 милиарда $ в биткойни “, разгласи производителят на електрически автомобили, като добави, че компанията "може да усили или да понижи притежанията си в цифрови активи когато и да е въз основа на потребностите на бизнеса ".

Компанията също по този начин осведоми, че през шестте месеца, завършили на 30 юни 2021 година, е отчела облаги от 128 милиона $ по отношение на конвертирането на цифрови активи във фиатна валута.

От друга страна, през второто тримесечие и през първите шест месеца на годината, Tesla записва загуби надлежно от 23 млн. и от 50 млн. $ от амортизация на притежаваните от компанията биткойни.

Междувременно Tesla Inc. получи втора призовка от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати заради туитове на Илон Мъск от 2018 година по отношение на превръщането на компанията в частна, разкри компанията в подадена към SEC документи.

"На 16 ноември 2021 година и 13 юни 2022 година SEC издаде призовки до нас с искане за информация по отношение на нашите процеси на ръководство във връзка със спазването на съглашението с Комисията за цени бумаги и тържища ", сподели автомобилният производител.

Компанията също по този начин добави, че Министерството на правораздаването е поискало информация от тях по този въпрос, както и за индустриалните равнища на електрическите автомобили Model 3.

"Не сме получавали повече претенции от правосъдното министерство по тези въпроси, откогато за финален път предоставихме информация през май 2019 година “, заключи Tesla.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР