През септември тази година в ЕС влязоха още по-строги екологични

...
През септември тази година в ЕС влязоха още по-строги екологични
Коментари Харесай

В ЕС назря сериозен конфликт за вредните емисиси

През септември тази година в Европейски Съюз влязоха още по-строги екологични правила – Euro-6d, които принудиха автомобилните производители да преразгледат моделната си гама и надлежно да преработят някои версии на свои коли. Борбата за екология обаче занапред стартира, оповестяват западните медии, представени от Automedia.

 

През предходната седмица са се състояли 6-часови договаряния сред дипломати от разнообразни страни, на които са обсъждани бъдещите ограничения в тази посока. Те обаче са се оказали безрезултатни, което е на път да сътвори съществени проблеми отсега нататък.

Първоначалната концепция на служителите от Европейски Съюз е била понижаване на нездравословните излъчвания (СО2) с 30% до 2030 година, като тя е подкрепена от най-големият производител на коли на континента – Германия. Представители на Франция и Холандия обаче са поискали понижение с 35%, а след това Европейският парламент е дал своя вот за 40%, което надлежно провокира голямо неодобрение в автомобилната промишленост.

В момента 8 страни от Европейски Съюз, измежду които са Холандия и Швеция, упорстват за понижаване  40%, до момента в който останалите са склонни на 35%. Всичко това слага европейските автомобилни производители в затруднено предложение и по тази причина Германия е изрично срещу новите стойности. Нейни представители предизвестиха, че това ще докара до стесняване на производството и редуциране на работни места.

Преговорите ще продължат, като съгласно наблюдаващи те са най-важните от времената на Парижкото съглашение от 2015 година за битка с климатичните промени. В момента основната цел на Европейски Съюз е битката с световното стопляне.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР