През септември миналата година Samsung изпревари Apple на световния пазар

...
През септември миналата година Samsung изпревари Apple на световния пазар
Коментари Харесай

През февруари Samsung успя да си върне първото място на пазара на смартфони

През септември предходната година Samsung изпревари Apple на международния пазар на смарт телефони, заемайки 20% от пазара против 19% за колоса от Купертино. След това обаче последната реализира реванш.

Февруари тази година беше първият месец през миналия период, в който Samsung съумя да се трансформира в най-големия снабдител на смарт телефони в международен мащаб.

Както разяснява Business Korea, базирайки се на статистически данни на Counterpoint Research и Hana Financial Investment, през февруари Samsung съумя да достави 19,69 милиона смарт телефона и да заеме 20 % от пазара, до момента в който Apple се задоволи със 17,41 милиона смарт телефона и 18 % от пазара.

В някои райони водачеството на Samsung беше още по-силно. Анализаторите са склонни да отдадат това на сполучливия дебют на серията флагмански смарт телефони Galaxy S24 по-рано тази година.

В Европа Samsung резервира статута си на водач с 34% от пазара на смарт телефони. В Съединени американски щати пазарният дял на последната непрекъснато нарастваше от 20% на 36%. Докато Apple понижи каузи си от 64% на 48%. Това значи, че в Съединени американски щати, макар че Samsung не стана водач, позицията на Apple беше доста подкопана. През февруари серията Galaxy S24 съставлява 52% от всички продажби на Samsung в Съединени американски щати. Според специалистите, американските клиенти са привлечени от функционалностите с изкуствен интелект, предлагани от новите модели смарт телефони на Samsung.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР