През септември 2018 година бившият шампион на UFC в тежка

...
През септември 2018 година бившият шампион на UFC в тежка
Коментари Харесай

Фабрицио Вердум мечтае UFC да го освободи

През септември 2018 година някогашният първенец на UFC в тежка категория Фабрицио Вердум получи двегодишно наказване от Американската антидопингова организация (USADA). Вердум е дал позитивен допинг тест за неразрешеното вещество тренболон. Тренболонът е анаболен стероид, който стана прочут, дружно с няколко други субстанции, около разигралия се допинг скандал, въвличащ съветски спортисти преди Олимпийските игри през 2014 година.

В момента топ черният колан по Бразилско Джу Джицу е на 41 години. С двегодишна възбрана за надпревари от USADA, това би означавало, че кариерата му в Смесените бойни изкуства ще пострада пагубно. Наскоро той изиска освобождението си от UFC, с цел да може да се бие в друга организация. Към момента молбата му не е била почетена. Досега той в никакъв случай не е имал проблеми с допинг тестванията, които са му били правени. Говорейки пред ММА кореспонденти, Вердум сподели, че не желае да стопира да се бие към момента. По контракт му остават две борби в UFC.

" Имам още две борби по контракт с UFC, само че имам и този малоумен проблем с USADA. Всички знаят, че съм нямал нищо общо с допинг в живота си. Правени са ми 26 теста от USADA и постоянно съм бил чист.” споделя Вердум.

Въпреки, че обича UFC и се бори под знамето на ММА организацията, Вердум счита, че най-хубавият вид е компанията да му даде късмет той да се бие другаде.

" Това е доста сложна обстановка, тъй като към момента не желая да спра да се удрям. Аз съм млад, на 41 години съм, само че се усещам като на 28. Тялото ми е добре. Обичам UFC, работя с UFC по малкия екран, само че най-хубавото решение за мен е да ме освободят. Искам да се освободя, с цел да се състезавам още време, аз просто обичам това… това е моят живот, обичам да се удрям. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР