През пролетта на следващата година полски инвеститори ще посетят община

...
През пролетта на следващата година полски инвеститори ще посетят община
Коментари Харесай

Каварна посреща полски инвеститори през пролетта на 2018 г.

През пролетта на идната година полски вложители ще посетят община Каварна. Това е контрактувано по време на формалното посещаване на делегация, водена от кмета на Каварна Нина Ставрева и с присъединяване на общински съветници от разнообразни групи и комисии в Общинския съвет на Каварна, в община Старе Бабице (Полша), оповестиха от пресцентъра на Община Каварна.

Тридневната аудиенция (от 11 до 14 ноември 2017 г.) бе по покана на кмета на Старе Бабице - Кшиштоф Турек. По време на срещите с кмета и представителите на Общинския съвет на Старе Бабице са били разисквани опциите за икономическо съдействие сред двете общини, продан на културния и състезателен календар.

Туризмът и селското стопанство – значими браншове в двете общини, са били измежду главните тематики на диалозите, както и положителните практики във връзка с използването на средства по Европейски планове и стратегии. През идващото лято се чака и по-висок растеж на полските туристи в региона на Каварна.

През 2016-та година кметът на Община Каварна Нина Ставрева и кметът на Община Старе Бабице в Полша Кшиштоф Турек подписаха съглашение за съдействие и поддръжка в региона на локалното самоуправление, активността на локалната администрация, както и в региона на културата, спорта и други публично значими действия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР