През последното десетилетие България губеше, и то сериозно - не

...
През последното десетилетие България губеше, и то сериозно - не
Коментари Харесай

Лорер: Последните 10 години Бългaрия губеше и глобалното икономическо състезание |

През последното десетилетие България губеше, и то съществено - освен популацията, здравето и образованието си - само че и световното съревнование за икономическо развиване.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на чуване на постоянния парламентарен надзор през днешния ден след въпрос от Деница Николова от ГЕРБ.

" С кохезионните фондове можехте да постигнете доста развиване за страната ни. Всички знаем, че можем доста повече и е време да го създадем - това е задачата на новосъздаденото министерство по инвоации и напредък. "

Николова го попита за елементи по отношение на ръководството на стратегия за " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията ", стратегия " Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна " и средствата по Плана за възобновяване и резистентност.

Лорер ѝ отвърна, че новото ведомство, което той оглавява, събира на едно място другите финансови принадлежности, за да може да организира по-ефективен надзор на разходваните средства.

" От Европейски Съюз са доста обнадеждени, че тук към този момент има държавно управление с фокус върху нулева толерантност към корупцията и дейно ръководство на вложенията. "

Той разгласи, че ръководството на средства по новите стратегии ще бъде реализирано от чиновници с огромен опит.

" Няма нищо ново в това един орган да управлява повече от една стратегия. Правилният въпрос е за какво двете стратегии въобще са били разграничени, само че е редно да бъде заложен на вашата група. "

Даниел Лорер добави, че министерството е в напреднала фаза по разработка на двете стратегии:

" Всяка една от двете програми разписват по какъв начин се допълват и припокриват освен между тях, а и с всички други сходни стратегии. "

Деница Николова го репликира, че посредством политическа измама и внушения няма по какъв начин Лорер да отхвърли, че в последните два интервала на ръководството си ГЕРБ не са спирали сходни стратегии. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР