През последното денонощие в социалните мрежи се разпространяват фалшиви новини,

...
През последното денонощие в социалните мрежи се разпространяват фалшиви новини,
Коментари Харесай

Питейната вода в София е чиста, безопасна и с отлични качества

През последното денонощие в обществените мрежи се популяризират подправени вести, свързани с качеството на водата. „ Софийска вода “ Ви твърди, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности. Това твърди концесионерът.
Това се потвърждава и от многочислените лабораторни проучвания, направени през последните денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания освен са в норма, само че и са в по-ниски стойности, от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата.

За доказване на истината, че питейната вода в София е качествена и безвредна, си сътрудничим и със здравната ревизия, Столична община и други виновни институции, на които сме дали цялостна информация от нашите данни и проучвания, както и опцията сами да създадат проби и разбори.

Напомняме на нашите консуматори, че питейната вода предстои на непрекъснат и денонощен мониторинг, контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, като се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби годишно. Лабораторно изследователския комплекс на „ Софийска вода “ следи качеството на водата по целия ѝ път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до потребителите. Преди няколко месеца Лабораторно изследователския комплекс, който е измежду най-модерните в страната, обогати обсега на упълномощените проучвания и може да прави освен наложителните проучвания, само че и спомагателни микробиологични разбори.

Потребителите също могат да наблюдават качеството на водата на уеб страницата на “Софийска вода”, където се разгласяват данните за параметрите на водата, предоставени за обособените региони.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР