През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли шест удара

...
През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли шест удара
Коментари Харесай

Украйна нанесла 7 удара по руските войски за денонощие

През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли шест удара по групите на съперника и един по позициите на системите за противовъздушна защита. Изявлението направи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

Украинските ракетни и артилерийски подразделения поразиха две съветски групи персонален състав и военна техника и един команден пункт.

" Между 12:40 ч. и 14:30 ч. съперникът нанесе масирана ракетна офанзива. По предварителни данни са изстреляни към 20 ракети. Част от тях не съумяха да доближат Украйна и паднаха на територията на Русия, само че тази информация би трябвало да бъде тествана, се споделя в отчета.

Силите и подразделенията на Противовъздушна отбрана на Украйна унищожиха 12 крилати ракети на съперника в региони на Киев, Житомир и Хмелницки. В региона на Киев беше свален съветският безпилотен летателен уред (БПЛА) " Орлан-10 ", който извършваше въздушно разузнаване по време на ракетната офанзива, с цел да разкрие позициите на системата за Противовъздушна отбрана на Украйна.

Освен това съветските войски са разкрили огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) 12 пъти през последния ден, а точно по гражданска инфраструктура в региона на Донецк и региона на Херсон.
 Шмигал: Енергийната система на Украйна остава постоянна
Шмигал: Енергийната система на Украйна остава постоянна

Въпреки последната ракетна офанзива на Русия

Според Генералния щаб опасността от ракетни и въздушни удари на Русия продължава да съществува над цяла Украйна.

В Лиманското и Бахмутското направление съветските войски не престават настъпателните дейности. В посоките Купянск и Авдиевка съветските нашественици вършат опити да подобрят тактическата си позиция.

Във Волинското, Полиското, Сиверското и Слобожанското направление няма признаци за формиране на настъпателни групировки на съперника.

В Сиверско и Слобожанско направление съветските войски нанесоха артилерийски и минометни удари по Ходине, Атинске, Велика Рибица, Запсилие и Рясне в Сумска област, както и по Уди, Стрилеча, Алисивка, Красне, Старица, Хатище, Вовчанск, Тернова в региона на Харков. и Катериновка.

В купянското направление врагът нанесе удари по Лозова първа, Западно, Масютивка, Токаровка, Купянск и Орлянско в Харковска област, както и по Новоселивско, Стелмаховка и Андриевка в Луганска област.

В Лиманско направление съветските окупанти откриха огън по Площанка, Макеевка, Невске и Диброва в Луганска област, както и по Червонопопивка, Терни и Торске в Донецка област.

В Бахмутско направление над 20 обитаеми места попаднаха под противников обстрел, в това число Спирне, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Константиновка, Курдимовка, Майорск и Ню Йорк в Донецка област.

В посока Авдиевка съветските войски са обстрелвали Веселе, Авдиевка, Невелско, Маринка, Красногоровка и Новомихайловка в региона на Донецк.

В новопавловското направление съветските окупатори нанесоха удари по Времивка, Велика Новосилка, Пречистовка, Въгледар и Микилске в Донецка област.

В Запорожка посока съветските войски използваха танкове, минохвъргачки и оръдия, с цел да нападат над 15 обитаеми места, в това число Олхивске, Хуляйполе, Степове, Чаривне и Дорожнянка в Запорожка област.

В Херсонско направление съветските окупатори нападнаха гражданска инфраструктура в Антоновка, Токаривка, Николаевка и Херсон.

По време на новогодишните празници руснаците ускориха административните и полицейски ограничения в някои обитаеми места във краткотрайно окупираните региони. По-специално, сред 31 декември 2022 година и 6 януари 2023 година на локалните поданици е неразрешено да излизат от град Хеническ в Херсонска област, както и от прилежащите села.
 Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, към този момент
Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, към този момент

Десетки души са ранени

Руските войски включват цивилни жители в построяването на инженерни загради във краткотрайно окупираните региони в райони като Донецк, Луганск и Херсон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР