През последното денонощие са проверени общо 15 автобуса, 3 от

...
През последното денонощие са проверени общо 15 автобуса, 3 от
Коментари Харесай

Първата нощна проверка за „нелегални екскурзии“ беше извършена на ГКПП „Капитан Андреево-Капъкуле“

През последното денонощие са тествани общо 15 рейса, 3 от тях – през нощта, като е открито единствено едно нарушаване. Съставен е акт за определяне на административни нарушавания (АУАН) от страна на ИААА на един от превозвачите, защото не е била показана фактура за осъществения транспорт.

 

Повечето от пътуващите за Истанбул са били туристи за Фестивала на лалето.

 

“Всички туроператори и превозвачи бяха проверявани дали имат подписана застраховка „ Отговорност на туроператора “, дали имат годно уверение, екскурзоводите – дали са регистрирани в националния туристически указател ”, съобщи Мария Забилева – специалист от Министерството на туризма.

 

Това е следващата инспекция и първата нощна, която се прави от страна на институциите. До момента бяха осъществени инспекции на Граничните контролно-пропускателни пунктове " Кулата ", „ Русе-Гюргево “, „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “ – на рейсове, които пътуват към Гърция, Румъния и Турция.

 

“Тази самодейност ще продължи в разнообразни часови диапазони, като задачата ни е да се приключи нелоялната процедура в областта на туризма ", добави Мария Забилева.

 

Прави усещане, че усилването на инспекциите има позитивен предпазен резултат, тъй като броят на нарушаванията понижава.

 

От засиления надзор са удовлетворени и туроператорите, уредници на пътуванията.

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР