През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове

...
През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове
Коментари Харесай

Почти половината от столичани имат завършен ваксинационен цикъл

През последния уикенд 1124 души са имунизирани във имунизационните центрове на Столична община, като имаме спад по отношение на първите седмици на тази година, разгласи заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

" През първия уикенд стартирахме с 3500 души, втория уикенд 2000, а в този момент сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май предходната година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда, да бъдат имунизирани в парковете, тъй като са доста по-приятни напролет. Имаше голям интерес. В парковете в София до началото на лятото работиха имунизационните центрове. По-късно благодарение на огромните търговски центрове ги преместихме там, тъй като лятото стана прекомерно горещо, с цел да се работи навън ", сподели Барбалов.

По думите му ползата към имунизацията се дефинира от вълните на повишаване на пандемията - когато има доста инфектирани има и доста искащи за имунизиране.

Според статистиката 43% от хората в София са имунизирани, както и 62% от медицинските служащи.

" В София процентът на имунизирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са имунизирани, като броят на имунизирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските служащи е 62%. Това се дължи на положителната работа на общината и РЗИ ", счита заместник-кметът.

Той посочи, че през уикендите хората избират да се имунизират в моловете, а през седмицата - в ДКЦ-тата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР