През последните три години Гърция постигна значителен напредък в донорството

...
През последните три години Гърция постигна значителен напредък в донорството
Коментари Харесай

Гърция: За 3 години броят на донорите на органи се е увеличил повече от 2 пъти

През последните три години Гърция реализира забележителен прогрес в донорството на органи, като броят на донорите се усили повече от два пъти, заяви еKathimerini.com.

По данни на Фондация „ Онасис “ и Националната организация за трансплантация на органи донорите са се нараснали от 4 на 1 млн. души население на близо 10 на 1 млн. души население.

Според специалисти този забележителен растеж отразява целенасочените старания на медицински експерти и групи за покровителство, ориентирани към повишение на осведомеността по отношение на донорството на органи и оправянето с етичните проблеми.

Наскоро завърши следващият майсторски клас по трансплантация на Фондация „ Онасис “, на който специалистите подчертаха значимостта на ефикасната връзка сред доставчиците на здравни услуги и фамилиите във връзка с решението им за края на живота на непосредствен човек.

Д-р Нурия Масну, водещ координатор по трансплантации и президент на Европейската организация за донорство на органи и съгласуваност на трансплантациите, акцентира, че навременните полемики по отношение на донорството на органи могат да спасят животи. Въпреки напредъка почти 7300 пациенти в Европа са умряли през предходната година, до момента в който са чакали трансплантации, което акцентира сериозната нужда от непрестанно увеличение на дарените органи.

Дискусиите се концентрират и върху етичните алтернативи към донорството на органи.

Чрез поощряване на среда на доверие и съдействие, заинтригуваните страни могат да оказват помощ за естествен звук на диалозите по отношение на донорството, което улеснява фамилиите да обмислят това толкоз значимо решение в извънредно тежък миг.

Експертите признават, че доста медицински експерти се усещат неподготвени да разискват тематиката за донорството на органи, като постоянно се базират на лимитирано време или възприятие за стеснение по тематиката на сходен диалог. Те обаче настояват, че самодейната връзка е от значително значение за превъзмогването на тези бариери и увеличението на регистрациите на донори.

Напредъкът на Гърция в донорството на органи потвърждава какъв брой положителни резултати могат да се реализиран, в случай че се насочат повече старания за ангажираност и информираност в общността. Това са и насоките, по които ще се работи в бъдеще, акцентират от Фондация „ Онасис “ и техните сътрудници.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР