През последните шест месеца директори и мениджъри по целия свят

...
През последните шест месеца директори и мениджъри по целия свят
Коментари Харесай

Хора масово напускат работа

През последните шест месеца шефове и мениджъри по целия свят се борят да схванат кои фактори водят до всеобщото овакантяване на чиновниците им, защото милиони служащи напущат, което води до дефицит на личен състав и рецесия със задържането на гении.

Имаше малко безапелационни отговори за какво толкоз доста хора се отхвърлят от работното си място по време на интервала, наименуван Голямата оставка. Но болестта със промяната на работа е същински феномен и се случва в фирмите, без значение от техния жанр на ръководство или високите заплати. „ Ние сме доста обществени същества и сме склонни да вземаме сигнали от хората към нас “, сподели Мери-Клеър Рейс, учредителен психолог и основен шеф по нововъведенията в консултантската компания за човешки запаси LHH, пред INC, написа Adecco Group. Тогава за какво хората напущат работата си?
 
Топ 5 аргументи хората да напущат работата си
 
Съвет: Не са парите.
 
Според отчета, макар че е отделено доста медийно внимание на недоволството на чиновниците от техните заплати, обезщетенията „ се подреждат на 16-то място измежду всички тематики във връзка с прогнозирането на текучеството на чиновниците. Този резултат е в сходство с огромен набор от доказателства, че заплащането има единствено умерено влияние върху текучеството на чиновниците. Вместо това служащите са разочаровани от по-широки проблеми, свързани с културата и с вземането на решения или целите на управлението. Ето топ 5 знака за висока текучество в една организация.
 
#1. Токсична корпоративна просвета.
 
Това, показва отчетът, е най-силният претекст за овакантяване – до 10 пъти по-силен от недоволството от заплащането. Според отчета водещите детайли, допринасящи за токсичните култури, включват крах за поощряване на разнообразието, справедливостта и приобщаването; служащите усещат пренебрежение и неетично държание във компанията
 
 #2. Несигурност на работното място и метаморфоза.
 
Служителите са по-малко склонни да остават в сложни моменти или даже в положителни моменти, в случай че усещат ниски равнища на сигурност на работата. Преструктуриране или съкращения, когато бизнесът не върви добре, не построяват убеденост у чиновниците, че са в сигурност на работните си места, което, не е изненада, ги кара да търсят работа другаде.
 
 istock istock
#3. Високи равнища на нововъведения.
 
Този може да ви изненада. Иновацията не е ли нещо положително? Не желаят ли чиновниците да се учат, да са любопитни, да вършат нововъведения? Може да е озадачаващо, само че съгласно създателите на отчета „ открихме, че колкото по-положително чиновниците приказват за нововъведенията в компанията си, толкоз по-вероятно е да изоставен. Изводът на създателите е, че макар че нововъведенията са вълнуващи, те също са много стресиращи и могат да нарушат салдото работа/живот до точката на прегаряне.

Как да мотивираме чиновниците, с цел да са по-продуктивни

#4. Неуспешно различаване на продуктивността.
 
Докладът е явен: „ Служителите са по-склонни да изоставен компании, които не вършат разлика сред високо представящи се и изоставащи, когато става въпрос за самопризнание и награди. Компаниите, които не съумяват да разпознаят и възнаградят мощни реализатори, имат по-висок % на привършване и същото важи и за работодателите, които толерират незадоволително фрагментите си. " Акцентът тук не е върху паричната отплата, а по-скоро върху елементарното признание. Липсата или незаслуженото показване води до възмущение, което води до примирие.
 
#5. Слаба реакция в пандемията от COVID-19
 
Компаниите имаха доста избори, когато ставаше дума за отговор на пандемията от COVID-19. Фирмите, които не са съумели да дадат приоритет на здравето и благосъстоянието на чиновниците си, означават по-високи равнища на овакантяване на фрагменти.
 
 istock istock
Тъй като 41% от чиновниците обмислят да сменят работата си тази година, какво могат да създадат водачите и бизнеса, с цел да запазят служащите си? Както Ален Дехаз заключава: „ Когато чиновниците се усещат чути, разбрани и обгрижвани, те работят по-усърдно, поемат повече опасности и оказват помощ на другите да съумеят. Това от своя страна усъвършенства задържането на гения. "
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР