През последните седмици Ник Кирьос многократно заяви, че няма търпение

...
През последните седмици Ник Кирьос многократно заяви, че няма търпение
Коментари Харесай

Кирьос се оттегли от United Cup заради контузия


През последните седмици Ник Кирьос неведнъж съобщи, че няма самообладание да играе за Австралия на идния United Cup. Това обаче няма да се случи. Световният №22 е уведомил турнирния шеф Стивън Фароу, че няма да бъде в положение да вземе присъединяване в конкуренцията.

Според австралийското издание Herald повода е контузия в глезена, която Кироьс е получил на демонстративния шампионат в Дубай предходната седмица. „ Лекарите посъветваха Ник да вземе защитни ограничения през идващите две седмици, с цел да усили оптимално възможностите си да бъде изцяло възобновен за Australian Open. Този шампионат е водещият приоритет за него и по тази причина би трябвало да създадем всичко належащо, с цел да може той да бъде в кондиция. Ник е отчаян, че няма да може да играе на United Cup, само че се надява да има друга опция следващата година “ – сподели пред Herald човек от обкръжението на Кирьос.

Австралиецът е в Сидни, където тренираше в Олимпйския парк през последните няколко дни. В последна сметка обаче финалистът от Уимбълдън е решил да се отдръпна от отборния шампионат. Макар това да е сериозен удар за уредниците, шефът Стивън Фароу се отнася с схващане.

„ Вчера Ник беше тук и организира подготовка, след което разговаряхме за малко. Фактът, че решението му стана факт на толкоз късен стадий, демонстрира какъв брой доста той се надяваше да играе. Това е повода той да чака до последния вероятен миг. Надявахме се, че той ще се възвърне в точния момент, само че за жалост това не се случи “ – разяснява Фароу.

„ Такива неща се случват в тениса, изключително когато остават единствено две седмици до шампионат от Големия шлем. Сам по себе си United Cup също е огромен шампионат. Той е от сан 500, а наградният фонд е 15 млн. $. За всички играчи обаче приоритет са „ мейджърите “. Фактът, че Ник беше тук е тренираше, демонстрира, че искаше да взе участие на United Cup. За жал, не е било писано “.

Това сигурно няма да усъвършенства връзките сред Кирьос и ръководителите на националния тим. През ноември Кирьос отхвърли да играе на Купа „ Дейвис “ за сметка на демонстративните мачове през декември, като по-късно призна, че водещият му претекст са били парите. В изявление за Australian Associated Press международният №22 съобщи, че не е не запомнил рецензиите, на които постоянно е бил подлаган в предишното.

„ Не е елементарно да не помни отрицателните неща, които хората в Австралия са казвали за мен и фамилията ми. Странно е – желаят да играя за националния тим, само че все пак ме подлагат на критика. На този стадий от кариерата ми върша това, което е най-хубаво за мен. Ако мога да пътувам по света и да играя демоснтративни мачове против 6-цифрено заплащане – решението е елементарно. Заслужил съм си това право. Винаги бих предпочел да прекарам време със фамилията и приятелката си и да изживявам нови неща по света, като в това време спечелвам сходни пари, пред това да прекарам седмица на място, където няма да мога да бъда с приятелката си и парите са доста по-малко “ – съобщи Кирьос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР