През последните няколко седмици имаше какви ли не спекулации около

...
През последните няколко седмици имаше какви ли не спекулации около
Коментари Харесай

Скритите послания в тоалета на Камила за коронацията на Чарлз III

През последните няколко седмици имаше какви ли не спекулации към тоалета за коронацията на английската кралица в Уестминстърското абатство. На службата Камила (б.р. – към този момент минала от кралица-консорт в пълноправна кралица) почете традицията, само че добави и по-модерни линии, споделя CNN.

Първото нещо, което всички видяха на церемонията, бе робата от кадифе и хермелин, правена в миналото още за коронацията на кралица Елизабет. Дрехата е непокътната и поправена за Камила от най-старите шивачи в Лондон Ийд и Рейвънскрофт, на които е кръстен и марката Ede and Ravenscroft.

Но имменно под тази историческа дреха прозират персоналната история на Камила и личния ѝ почерк. Роклята ѝ за коронацията с бродерия от слонова кост, сребро и злато е основана от английския дизайнер Брус Олдфийлд, виновен за едни от най-емблематичните тоалети на принцеса Даяна през 80-те години на предишния век. Неговата едноименна фешън къща на Bruce Oldfield чества 50-годишнина, а Камила също има дълга връзка с нея.

Роклята се отличава с присъщи детайли на Bruce Oldfield – пай шлейф (задна част на роклята) и фина, само че комплицирана бродерия от " плетеници от маргаритки, незабравки, жълтурчета и червен зъб, представляващи привързаността на краля и кралицата към природата и английската провинция “, акцентира Дворецът.

" За мен е чест, че ме помолиха да планирам такава историческа рокля за Нейно Величество. Това в действителност е най-важната поръчка в живота ми ", сподели Олдфийлд.

24 цветя със символика

Сред 24-те цветя по робата, ушити със златна нишка, са момина сълза – която апропо участва и в сватбения букет на Камила, а също по този начин е известно, че е обичаното цвете на кралица Елизабет II, напомня boulevardbulgaria.bg.

Други цветя на дрехата са дамска тога, мирта, моминска папрат, метличина и делфиниум – едно от обичаните цветя на Чарлз и цветето на месец юли, когато е рожденият ден на кралицата. Присъстват и националните емблеми – роза, трън и трилистник.

За първи път робата съдържа и бродерия на инсекти - пчели, пеперуди, бръмбари и гъсеница.

Колието на Камила е дело на една от най-старите бижутерии в Лондон - " Garrard ". То е и същото като това, носено от кралица Елизабет на нейната коронация през 1953 година

Пътят на Брус Олфийлдс до кралското семейство

Дизайнерът е роден в Лондон в семейство на майка ирландка и татко ямаец. Той обаче прекарва първите 13 години от живота си в северна Англия с приемната си майка Вайълет Мастърс – шивачка, която разпалва любовта му към занаята.

След като приключва стилното учебно заведение " Central Saint Martin " в Лондон през 1973 година, Олдфийлд стартира да проектира облекла за универсалния магазин Henri Bendel в Ню Йорк. Следва къс престой в Париж, след който Олдфийд основава лична марка. Няколко години по-късно, през 1984 година, дизайнерът отваря и първия си магазин в Лондон.

Години наред бутикът му е обичан на звезди като актрисите Бианка Джагър и Шарлот Рамплинг.

Отношенията на Олдфийлд с кралското семейство датират от връзката му с принцеса Даяна, с която се среща през 1981 година Дизайнерът проектира доста от емблематичните ѝ тоалети през 80-те години на предишния век. Днес неговите присъщи костюми и рокли са ценени от звезди като Тейлър Суифт и Риана, неведнъж забелязвани с негови винтидж облекла.

72-годишният Олдфийд показа, че прави модели за Камила от 13 години.  " Вече са повече години от тези, които създавах тоалети за Даяна ", разяснява той.

За момента на потегляне след края на церемонията Камила облече друго покривало на Ede and Ravenscroft, известно като " Robe of Estate ". То е направено особено за нея в наситено лилаво кадифе. Дрехата е проектирана и ръчно извезана от Кралското учебно заведение за ръчна бродерия в двореца Хамптън Корт в западен Лондон, на което кралицата е патрон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР