През последните няколко години преносимите проектори станаха много по-добри, много

...
През последните няколко години преносимите проектори станаха много по-добри, много
Коментари Харесай

Samsung The Freestyle Gen 2: 6-те най-важни неща за новия мобилен проектор

През последните няколко години портативните проектори станаха доста по-добри, доста по-малки и доста по-достъпни. Samsung скочи в тази конкуренция през 2022 година, като разгласи The Freestyle Gen 1 на CES 2022. Първият артикул на компанията, който разгледахме и ние в Kaldata, срещна извънредно позитивни мнения, само че в този момент излиза идната му версия, която дава обещание да е още по-добра. The Freestyle Gen 2 прибавя няколко функционалности, които го вършат заслужен ъпгрейд по отношение на Gen 1, макар че на пръв взор не бихте разпознали разликите. Ето обаче кои са най-важните неща за новия проектор. Опитахме се да ги съберем на едно място, особено за вас.

Freestyle Gen 2 е съвсем изцяло друго устройство от Gen 1. Въпреки че корпусът остава в по-голямата си част еднакъв, софтуерът и опциите са тези, които го отличават. Звукът е усъвършенстван и яркостта е по-добра. Настройките също са по-достъпни за елементарния консуматор, а фактът, че екранът концентрира автоматизирано, е незаместим. Ключова функционалност тази година е опцията да употребявате два проектора The Freestyle Gen 2, с цел да създадете един огромен широкоекранен екран. Разбира се, това значи, че ще би трябвало да отделите близо 3000 лв., с цел да извършите това, само че е ужасно като опция.

Добре познатия цилиндричен стилен дизайн

Дизайнът на Freestyle Gen 2 не се е трансформирал доста, в случай че въобще се е трансформирал, спрямо по-стария си брат. Той към момента има същия цилиндричен дизайн, същия цвят и същата стойка. Изключително лек и портативен е, като дружно със стойката тежи малко под два кг. Със стойката е с размери 4″ в диаметър, 6,8″ на височина и 3,7″ на дълбочина. Размерите са малко по-големи от тези на Gen 1, само че не с доста. Freestyle Gen 2 е впечатляващо стилен, което го прави съвършен за пренасяне. Това е приказен метод да придвижите заниманията си на всички места и без да се нуждаете от нещо особено.

Алуминиевият цилиндричен корпус има отвори в горната и долната част, които оказват помощ за охлаждането на Freestyle Gen 2. Стойката има два регулируеми винта, които оказват помощ за завъртането на проектора, а на долната част на стойката има 4 гумени крачета. Единствените портове на Freestyle Gen 2 са USB-C порт и Micro HDMI порт, има комутатор за микрофона, който се употребява за Bixby или Alexa. Samsung ви дава опция да изключите микрофона.

Удобно отдалечено

Дистанционното ръководство е бялото SolarCell на Samsung. Моделът става все по-добър с всяка година и може да се зарежда посредством USB-C и околна светлина посредством слънчевия панел. Дистанционното е плътно и е с височина 3/4 от тази на Freestyle Gen 2. То има типичните за Samsung бутони, минималистични и функционални. Има бутони за бърз достъп до Netflix, Disney+, Prime Video и Samsung TV Plus. Харесвам новите отдалечени на Samsung, те са лесни за потребление, а неналичието на акумулатори е плюс.

Впечатляваща картина, освен това x2

Freestyle резервира своята FHD 1920 × 1080 резолюция, а тази година получаваме ANSI светлинен поток с оптималната стойност 230. Светлинният поток е задоволително ослепителен, с цел да се употребява в множеството умерено осветени пространства. Това в действителност е проектор, предопределен да се употребява за кино вечер в спалнята или навън през нощта с бира и чипс. Нивата на бляскавост са невероятни за тези сюжети, освен това с картина чиито размер може да доближи умерено до 100 инча.

Съвместимостта за HDR 10 и HDR 10+ е тук, Gen 1 имаше съгласуемост единствено с HDR 10. Запазва съответствие съвсем 1:1 за размера на екрана, тъй че ще би трябвало да го поставите на към 104″ от стената, с цел да прожектирате 100″ екран. Въпреки че съм сигурен, че множеството консуматори няма да мерят, а по-скоро просто ще го местят напред-назад, с цел да намерят това, което работи за тях. Най-яката функционалност на новия Freestyle Gen 2 е опцията да свържете ДВА от тях, с цел да генерирате по-широк и по-голям екран благодарение на обща Wi-Fi мрежа и SmartThings приложението.

По-лесни настройки, по-богат програмен продукт

Samsung е направила настройката на своите артикули за домашно кино лесна и Freestyle Gen 2 не прави изключение. Можете да настройвате посредством проектора или да употребявате смарт телефона си. Функцията за автоматизирано равнене поддържа екрана водоравен и предотвратява изкривявания, даже при наклонена повърхнина. Автоматичното фокусиране обезпечава ясна картина, а автоматизираното трапецовидно равнене мери всички ъгли, с цел да прожектира в универсалното съответствие 16:9. Това е в действителност страхотна функционалност, която прихваща екрана навръх място и автоматизирано концентрира ослепително.

Както нормално, Tizen OS на Samsung е главната операционна система на The Freestyle Gen 2, съчетана с прелестния интерфейс Smart Hub. Можете да употребявате дистанционното управление или приложението, с цел да управлявате The Freestyle Gen 2, като е доста по-лесно да управлявате двойка Freestyle благодарение на приложението, което споменахме. Freestyle Gen 2 поддържа и всички обичани приложения за стрийминг – от Netflix и Apple TV до Hulu, Disney+, Prime Video и други Freestyle ви дава и Samsung TV Plus с безвъзмезден достъп до стотици телевизионни канали онлайн и хиляди филми и излъчвания по поръчка.

 

5. Висока продуктивност

Freestyle Gen 2 не е устройство с висока продуктивност като тв приемниците от висок клас на Samsung, само че не е за подценяване. То се включва бързо и ви вкарва в интерфейса за секунди. Преминаването през интерфейса и стартирането на приложения е бързо и безпроблемно.

Наличието на функционалностите за автоматизирано равнене на трапецовидното деформиране, автоматизирано равнене и автоматизирано фокусиране икономисва време и старания. Потребителите ще се радват, че не им се постанова да концентрират ръчно, да нивелират или да настройват картината. А Freestyle Gen 2 се оправя с всичко това без проблеми.

Друга занимателна и готина функционалност в осъществяването е опцията за потребление на външна батерия за зареждане на проектора. Samsung продава такава и настрана, която пасва идеално на Freestyle Gen 2. Като цяло представянето на Freestyle Gen 2 е фантастично за неговия размер и цена. Това е в действителност портативно устройство и то се показва впечатляващо над своя клас.

6. Изненадващо добър тон

Freestyle Gen 2 се предлага с 360° 5W високоговорител с вграден нискочестотен представител.
Качеството на звука е фантастично, за такова малко устройство напряко е впечатляващо. Разбира се, мъчно може да се конкурира с това от саундбар или тв приемник, само че е изцяло задоволително за прелестно гледане на филм, освен това навън, с озвучаване непосредствено от проектора. А нещата на закрито са още по-добри.

Като цяло Freestyle Gen 2 е страховит артикул

FHD, 360° тон, опция за свързване на два проектора за приемане на по-голям екран, преносимост и бърз интерфейс вършат Freestyle Gen 2 в действителност занимателно устройство. Звукът е превъзходен, яркостта е задоволително добра даже в светла стая.  Новото устройство тук е портативно, елементарно за конфигурация, има превъзходен тон, доста отлична картина и е обичайно ярка. Още по-добра вест е това, че цената на новия модел е по-ниска от тази на остарелия, тъй че сега той е още по-достъпен.

Спецификации

    Размер на екрана: 30 – 100″     Разделителна дарба: 1920 × 1080     Източник на светлина: LED     Живот на източника на светлина: 30 000 часа     Яркост: 230 ANSI лумена (върхова стойност)     Честота на освежаване: 60 Hz     Цвят: Pur Color     HDR: Да     HDR10+: Да     Филмов режим: Да     HLG: Да     Контрастно съответствие: 100 000:1     Подобрител на контраста: Да     Picture Engine: Samsung Crystal Engine     Яснота на картината: Да     Интелигентно калибриране: Основно     Звуков излаз (RMS): 5W     Тип на високоговорителя: 360 градуса     Връзка с няколко пространства: Да:     Bluetooth аудио: Да     Поддръжка на двойно аудио (BT): Да     Декодер Dolby: MS12.2ch     Адаптивен тон: Да     Автоматично превключване на бутоните: Да     Тегло със стойка: 1,8 lbs     Размер на комплекта със стойка (Ш × В × Г) (инч): 4 × 6.8 × 3.7     Захранване: AC100-240V 50/60Hz     Дистанционно ръководство: SolarCell Model# TM2361E

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР