През последните месеци властите отчита бум на сигналите за просещи

...
През последните месеци властите отчита бум на сигналите за просещи
Коментари Харесай

Просия вместо детство

През последните месеци управляващите регистрира взрив на сигналите за просещи деца, като те са над 50.

Още от ранна детска възраст подрастващите стартират да изкарват пари, с цел да хранят родителите си и освен. Могат да бъдат видени по светофари, спирки, подлези. През миналата година са подадени 51 сигнала за просещи малолетни като 30 от тях са за столицата. Проверка на NOVA обаче сподели, че просещите деца са фрапантно намалели по нормалните им места.

„ Може да се каже, че ги няма в центъра на София, защото предходната година от септември до декември организирахме осем профилирани интервенции, като веднъж единствено намерихме деца, които продават цветя ”, изясни ст. Инспектор Ваня Цонкова, шеф група „ Детска престъпност” в Столична дирекция на вътрешните работи, предава

За 2021 Столична дирекция на вътрешните работи е открило 12 малолетни и малолетни просещи деца, от началото на годината те са седем.

В ефира на „ Събуди се” престъпният психолог Росен Йорданов разяснява, че поради пандемията огромна част от просещите в западна Европа са решили да останат в България.

„ Това е рентабилно прехранване, за жалост не дребна част от маргинализираните хора с избрани обществени привички, изключващи полагането на труд, намират този елементарен метод за изкарване на пари. Проблемът не е елементарен за решение от институциите, защото това е метод на живо”, изясни Йорданов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР