През последните месеци се наблюдава засилен трафик на измамни обаждания

...
През последните месеци се наблюдава засилен трафик на измамни обаждания
Коментари Харесай

Зачестяват телефонните измами във Варна

През последните месеци се следи засилен трафик на лъжливи позвънявания като главен техен адресат още веднъж са възрастни хора, предизвестяват то Министерство на вътрешните работи. Зачестяват случаите в градовете Варна, София, Пловдив, Бургас и близките обитаеми места, където криминалистите работят предпочитано, без значение, че аналогични закононарушения се следят на територията на цялата страна.

Данните на бранш „ Измами “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ регистрират 216 предотвратениопита за телефонни измами през цялата минала година. Само през първия месец на актуалната техният брой е 39.

Основните лъжливи сюжети са добре познати - мними служители на реда, лекари, юристи, родственици звънят на жертвите и възползвайки се от тяхната прочувствена настройка, оповестяват създадената скица за подпомагане на полицията, помощ на изпаднал в неволя или потърпевш родственик, последвани от искане на пари и изискване за тяхното даване. При някои по-редки случаи, при които сюжетът е за неплатени сметки за ток.

От полицията още веднъж припомнят, че настояването на пари по телефона е главен знак за машинация и поучават да се затвори незабавно телефона, да не се работи импулсивно и да не се предоверявате. Опитайте се да се свържете с ваши близки и да подадете сигнал текефон 112, поучават органите на реда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР